Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Wielkanocna Babka Piaskowa

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

receptura firmy: Pfahnl Polska

Biszkopt/babka piaskowa koncentrat 40%

Opis produktu:
koncentrat do wytwarzania biszkoptowych spodów do tortów, rolad i babek piaskowych. Specjalnie dobrane składniki zapewniają uzyskanie produktu o długiej świeżości.

Skład:
skrobia pszenna, cukier, emulgator(E 472b/E 477/E 471), serwatka w proszku, proszek do pieczenia E450/E 500,olej roślinny.

Receptura na Wielkanocną Babkę Piaskową:

0,400 kg Koncentrat biszkopt/babka piaskowa 40%
0,300 kg cukier
0,480 kg mąka pszenna typu 550
0,600 kg jajka(12 szt.)
0,005 kg aromat
0,100 woda
0,250 margaryna
----------------------------------------
2,135 kg masa

Wlewać do forem z kominem ,można dekorować cukrem pudrem lub lukrem.