Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Ważne spotkanie dla piekarzy i dostawców: Perspektywy rozwoju pieczywa tradycyjnego i regionalnego

dodano , Redakcja AK

Prowadzisz małą lub średnią piekarnię? Jesteś producentem mąki, dodatków do pieczywa lub sprzętu i urządzeń? Nie jest Ci obojętna przyszłość pieczywa rzemieślniczego w Polsce? Porozmawiajmy o programie wsparcia rzemiosła podczas spotkania w Lublinie, 11 września br.

Rozwój rzemiosła piekarskiego w Polsce to sprawa złożona, warunkowana zarówno przez bariery zewnętrzne*, jak i problemy wewnętrzne. Co istotne, rozwój tego rzemiosła to nie tylko sprawa samych piekarzy i konsumentów, którzy chcą mieć dostęp do wartościowego pieczywa. Ten rozwój leży też w interesie dostawców dla branży.

Wychodząc z tego założenia, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP zaprasza piekarzy, producentów surowców (producentów mąki, dodatków do pieczywa), maszyn i urządzeń do szerszej dyskusji: o perspektywach rozwoju pieczywa tradycyjnego i regionalnego. Celem spotkania jest omówienie wewnętrznych problemów związanych z produkcją w małych i średnich piekarniach, określenie ich potrzeb w zakresie jakości surowców, nowych technologii i sprzętu oraz współpracy, która stworzy odpowiednie warunki do rozwoju całej branży.

Temat spotkania: „Perspektywy rozwoju pieczywa tradycyjnego i regionalnego”
Kiedy i gdzie: 11 września 2017 r., godz. 10.30-12.00, targi BAKEPOL w Lublinie
Organizatorzy spotkania: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, targi BAKEPOL

Wstęp na SPOTKANIE w trakcie targów BAKEPOL – BEZPŁATNY

1. W celu otrzymania zaproszenia na targi BAKEPOL prosimy wysłać mail (w temacie „Forum Piekarskie”) na adres: kamila.adamczyk@mtp.pl UWAGA! Zgłoszenia na wskazany adres mailowy można przysyłać do dnia 6 września, do godziny 12.00. Zaproszenie zawiera ankietę rejestracyjną. Proszę wydrukować zaproszenie wraz z ankietą, wypełnić ankietę i zabrać ze sobą na targi. Wstęp wyłącznie z wypełnioną ankietą.  

2. Wejście na targi bez zaproszenia: W dniu spotkania, 11 września, prosimy zgłosić się do BIURA  ORGANIZATORA targów i podać hasło „Forum Piekarskie” – na tej podstawie otrzymają Państwo zaproszenie z ankietą rejestracyjną.

 

*O zewnętrznych barierach hamujących rzemiosło piekarskie szerzej mówił Maciej Mielczarski, doradca prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP Stanisława Butki, w czasie spotkania piekarzy w Poznaniu w 2016 r. (więcej TUTAJ).