Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kilka inspirujących dni z Diego Lozano

dodano , Redakcja PS

Perfekcja wykonania nowoczesnych deserów, wyraziste, zaskakujące i kaskadowo przechodzące smaki oraz różnorodność struk­tur – tak w kilku słowach można podsumować spotkanie ze sztuką cukierniczą słynnego brazylijskiego mistrza Diego Lozano.

W dniach 19-21 czerwca br. w Międzynarodowej Szkole Sztu­ki Kulinarnej Ashanti w Łodzi Diego Lozano poprowadził in­tensywne szkolenie z deserów, ciast i makaroników. Dodatkowo 22 czerwca można było wziąć udział w pokazach demonstracyjnych i przyjrzeć się technikom pracy stosowanym przez sympatycznego Brazylijczyka, uczestnika World Chocolate Masters. Ciekawe i róż­norodne tekstury, estetyka wykonania i przede wszystkim dużo niesamowitych smaków, w których słodycz była dobrze wyważona – to wszystko robiło pozytywne wrażenie na uczestnikach szkoleń, wśród których nie brakowało doświadczonych mistrzów. W opinii uczestników był to pożytecznie spędzony czas i dobrze zainwesto­wane pieniądze.
Kolejne szkolenia z Diego Lozano w Ashanti już na począt­ku 2018 r.