Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

"Pikantne kawałki", czyli MAMZ & Eco Trade

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

9 maja br. adepci Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego zostali zaproszeni przez firmę Eco Trade do udziału w seminarium technologicznym. Tematem "lekcji ze smakiem" były pikantne i słone wyroby półgastronomiczne.

W wizycie studyjnej w siedzibie firmy Eco Trade w Gliwicach wzięło udział 12 uczniów, pobierających naukę w zawodach cukiernik, piekarz oraz kucharz w szkołach: ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku, OHP w Rybniku, ZS nr 1 w Żorach, ZS nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju. 

Zajęcia przeprowadził mistrz Daniel Waliszewski, dobrze znany uczestnikom MAMZ-u. W tematyce zajęć praktycznych znalazły się technologie produkcji wyrobów półgastronomicznych, na bazie ciast drożdżowych i półfrancuskich takich jak paszteciki, nadziewane rogale, smażone w głębokim tłuszczu calzone, pizzeriny i pizze. Podczas kilkugodzinnych zajęć młodzież miała sposobność przetestowania nowoczesnych, innowacyjnych mieszanek ciast, farszów i sosów produkcji Eco Trade. 

*Receptura na pizzę margaritę Daniela Waliszewskiego.

Seminarium "Pikantne kawałki" było kolejnym przedsięwzięciem zrealizowanym dzięki współpracy Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego i firmy Eco Trade, która wspiera działania edukacyjne MAMZu od chwili jej powstania.

 

Więcej informacji na stronie internetowej Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego: www.mamz.pl