Cóż to były za emocje! Niedzielne spotkanie piłkarskie Polska – Irlandia Płn. zakończyło się wynikiem 1:0. Ofensywna gra polskiej reprezentacji zainspirowała mistrzynię cukiernictwa Izabelę Berendt do stworzenia pralin na miarę naszych piłkarskich mistrzów :)
Podobne artykuły
RECEPTURA, autorka: mistrz cukiernictwa Izabela Berendt, Cukiernia Angelika
Chrupiąca masa z popcornu
- 30 g popcornu
- 150 g czekolady białej
- 150 g pasty orzechowej
Uprażony popcorn kruszymy na małe kawałki, dodajemy do rozpuszczonej czekolady białej i mieszamy z pastą orzechową.
Ganasz karmelowy
- 120 g cukru
- 30 g syropu glukozowego
- 300 g śmietany
- 150 g czekolady białej
- 150 g czekolady mlecznej
- 30 g miodu
- 30 g masła
- 1 g soli
Cukier karmelizujemy razem z solą na kolor jasnobrązowy. Dodajemy rozpuszczony syrop glukozowy, a następnie ciepłą śmietankę i zagotowujemy. Masę studzimy do 80oC, dodajemy czekoladę, miód i masło.
Czekamy na kolejne piłkarskie emocje i cukiernicze popisy!