Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Ciasto Piaskowe

dodano , Makalu260112, materiał promocyjny

autor: Uldo Polska

Wygodny i łatwy w użyciu koncentrat, który gwarantuje powtarzalność produkcji.  Doskonale nadaje się do wypieku puszystych i wilgotnych babek piaskowych,   mufinek, blatów piaskowych. Produkt gotowy charakteryzuje się delikatnym, wilgotnym miękiszem oraz przez długi    czas zachowuje doskonały smak i aromat.

RECEPTURA

Składniki
4,50  kg mąki pszennej 550  
1,00  kg Uldo Ciasto Piaskowe  
4,00  kg oleju  
4,50  kg cukieru  
5,50  kg jaj
------------------------------
19,50  kg ciasta



Parametry  
Czas mieszania: 3minuty wolno, 4 minuty  szybko  (liściem )  
Naważka:  270  g
Wymiary blachy:  foremka
Czas pieczenia:  40 minut
Temperatura pieca:  180°C

Sposób przygotowania
Połączyć odważone składniki i wymieszać  liściem na  wolnych obrotach przez 3 minuty, a następnie  na szybkich obrotach przez 4 minuty.