Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Ciasto makowe

dodano , PFAHNL, materiał promocyjny

autor: PFAHNL Polska

Masa makowa B4 - wysokiej jakości masa makowa, wyróżniająca się doskonałym aromatem i smakiem. Dzięki specjalnie dobranym składnikom doskonale nadaje się do wypiekania. Masa jest termostabilna i nadaje się też do mrożenia. Poprzez dodatek bułki tartej można jeszcze zwiększyć ilość wody.

 

Zalety produktu: zawartość maku 35%,klasyczna masa makowa, doskonały smak, łatwość rozsmarowywania i ozdabiania, długo utrzymuje świeżość i soczystość, brak rozwarstwień - produkt nie oddziela się od ciasta, stabilność mrożenia.

Skład
cukier, mak stabilizowany (35%), dekstroza, mąka sojowa, panierka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (zawiera mleko), kakao odtłuszczone, cynamon, aromat (wanilinowy)

Receptura
1,000 kg Masa makowa B4 /Art. Nr. PL00502825
0,200 kg Bułki tartej
0,500 kg Wody
-----------------------------------------------------
1,700 kg Masy makowej

Wytwarzanie
Masę makową wymieszać z bułką tartą lub okruchami, zalać gorącą wodą i pozostawić na krótko. Można doprawić rumem lub aromatem migdałowym.