Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Wielkanoc z jajem

dodano , OHP w Rybniku, materiał promocyjny

Aleksandra Próchnicka, kucharz, realizuje przyuczenie do wykonywania określonej pracy w firmie P.H.U.,,DAWBOR", reprezentuje Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku.

Receptura

Składniki na biszkopt:
6 jajek
1,5 szklanki mąki pszennej, w tym 3 łyżki
mąki ziemniaczanej
1 niepełna szklanka cukru kryształu
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Bita śmietana:
1,5 litra śmietany kremówki (30 %)
3 cukry waniliowe
4 śmietany – fixy (w lecie daję 5)

Poncz:
sok z brzoskwiń
ciepła woda
2-3 kieliszki wódki

Nauczyciel: Katarzyna Piełka