Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Próby wypiekowe Böckera i firmy Debag

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Dwa dni temu, 10 stycznia, odbyły się pierwsze próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy Debag, znajdującej się w Sycowie (woj. dolnośląskie). Takie próby będą się odbywały co miesiąc.

Próby wypiekowe z udziałem zaproszonych piekarzy przeprowadził Radosław Malmon, przedstawiciel firmy Böcker w Polsce. Ze strony firmy Debag swą wiedzą dzielili się: mistrz piekarski Franz Taphorn oraz inż. Harald Reppe, główny specjalista Debagu od techniki chłodniczej, a także przedstawiciele firmy Debag w Polsce.

Styczniowa prezentacja  rozpoczyna cykl wspólnych prób wypiekowych, które będą prowadzone tematycznie raz w miesiącu.  

Pro Ascobloc Sp. z o.o.  jest polskim przedstawicielem firmy Debag Deutsche Backofenbau GmbH (siedziba firmy: Bautzen).  Strona  internetowa: www.debag.pl, www.ascobloc.pl

Redakcja "Mistrza Branży" będzie śledziła cykl spotkań.