Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Już niebawem start DESEO Bakery

dodano , Redakcja AU

DESEO nie ustaje w wysiłkach, by się rozwijać i zaskakiwać klientów. Tym razem sieć rzemieślniczych cukierni planuje ruszyć z projektem DESEO Bakery. W witrynach pojawią się croissanty i inne słodkie wypieki z kategorii viennoiseries.

Cały proces prac nad projektem DESEO Bakery Łukasz Smoliński, czyli Prezes relacjonuje w mediach społecznościowych od lutego. Od pomysłu i projektu, poprzez dobór sprzętu, znalezienie odpowiedniego speca od cukiernictwa francuskiego, reorganizację pracowni, wybór mąki, próby technologiczne, po smakowite prezentacje słodkości, których już niebawem będzie można spróbować. 

 


- SYNERGIA, słowo klucz, które przyświecało nam przez ostatnie tygodnie intensywnej pracy nad projektem „DESEO Bakery”, który z jednej strony wchodzi w końcową fazę, a z drugiej ma być początkiem czegoś zupełnie nowego. Jak pewnie większość z Was wie, już w szczególności Ci z Was, którzy śledzą nasze podróże kulinarne na Tasteaway, od blisko 14 lat 130-150 dni w roku podróżujemy kulinarnie po świecie, ucząc się kuchni świata, zdobywając doświadczenie, obserwując i rozwijając nasze kubki smakowe. Tylko w tym roku 65 z 111 dni spędziliśmy w podróży. Te lata nauczyły nas, że świetny kucharz z reguły oznacza kiepski cukiernik. Świetny cukiernik oznacza słaby kucharz. Tak jest naszym zdaniem w 99% przypadków. Podobne zjawisko zaobserwowaliśmy w branży piekarniczo-cukierniczej i Polska nie jest w tym wyjątkiem. Dlatego moją ambicją od samego początku wytężonej pracy nad „DESEO Bakery” było osiągnięcie efektu SYNERGII. Nie jest to wcale proste, bo wymaga zaangażowania praktycznie całej firmy, ale grzechem by było nie wykorzystać naszego doświadczenia i know how cukierniczego, czekoladowego i surowcowego - pisał Smoliński na Facebooku w poście z 21. kwietnia.

Premiera nowych wypieków z ciasta francuskiego nastąpi prawdopodobnie w maju. A jest na co czekać: w nowej kategorii pojawi się siedem dopracowanych w każdym calu produktów. Będą wśród nich m.in. croissanty czy cruffiny; z owocami, kremami, pralinami pistacjowymi czy orzechowymi.

żródło: DESEO