Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kaiser Patisserie otwiera się w Warszawie

dodano , Redakcja AU

Już w najbliższy weekend, 4-5. lutego, lokal Kaiser Pattiserie otworzy się w Warszawie. Cukiernia jest jak dotąd znana ze swoich lokali w Słupsku, Trójmieście (Gdańsku i Sopocie) oraz Berlinie.

Pierwsza cukiernia marki otworzyła się w zabytkowej słupskiej kamienicy w 2019 roku. Kaiser Patisserie słynie z monodeserów, croissantów, makaroników, pralin; łączy cukiernictwo z wpływami ze świata mody. Firmę założył słupszczanin, Sławomir Gojdź. 

 


W dniu otwarcia lokalu w Warszawie na Powiślu planowane są m.in. tradycyjne przecięcie wstęgi i toast, desery degustacyjne, spotkanie z mistrzem cukiernictwa, konkursy z nagrodami. Dla gości przewidziano upominki i rabaty na zakupy w cukierni. Uroczyste otwarcie nastąpi w sobotę, 4. lutego o godzinie 10:00.

ESS

źródło/ zdjęcia: kaiser.patisserie.polska