Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Najważniejsze święto branży cukierniczo-lodziarskiej już w styczniu!

dodano , Redakcja AU

SIGEP 2023 wystartuje w wielkim stylu z deserami w roli głównej, od 21 do 25 stycznia w centrum wystawienniczym w Rimini.

Ponad tysiąc marek weźmie udział w 44. edycji Sigep-The Dolce World Expo ‒ organizowanych przez Italian Exhibition Group międzynarodowych tragów lodów, ciast, pieczywa rzemieślniczego i kawy, które odbędą się w dniach 21-25 stycznia, w połączeniu z 7. edycją AB Tech Expo ‒ międzynarodowych targow technologii i produktów dla piekarni, ciastkarni i cukierni.

 


Osoby, które odwiedzą styczniową edycję SIGEP, będą miały niepowtarzalną okazję przyjrzeć się wszystkim łańcuchom dostaw obejmującym cały region, w którym rozwija się współpraca ze stowarzyszeniami sektora rzemieślniczego i przemysłowego, krajowymi i międzynarodowymi stowarzyszeniami producentów lodów, cukierników oraz piekarzy, barmanów i specjalistów od kawy. Pokazy, prognozy biznesowe, szkoleniowe i dotyczące rynków zagranicznych sprawiają, że SIGEP jest prawdziwym katalizatorem dla społeczności, która kładzie nacisk na wszystkie aspekty, począwszy od składników, poprzez produkty i najnowsze innowacje w zakresie maszyn i systemów.

Od ponad 40 lat SIGEP to również synonim ważnych międzynarodowych konkursów. To niezwykła okazja do skorzystania z profesjonalnych szkoleń i odkrywania nowych talentów na sześciu „arenach" prezentujących konkretne specjalizacje gastronomiczne.

Jest to również najbardziej kompletne wydarzenie, podczas którego profesjonaliści mogą zapoznać się z innowacjami technologicznymi i produktowymi oraz nowinkami na rynku międzynarodowym, a także mogą spotkać się z profesjonalistami w formacie „Vision Plaza", w którym znajdują się zarówno międzynarodowi analitycy Out-of-Home, jak i wielkie nazwiska w branży rzemieślniczych wyrobów cukierniczych.