Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Lodowo i zimowo - konkurs na deser

dodano , Redakcja AU

Lody do szarlotki, gorącej czekolady, a może chrupiących crepes? Zaprezentuj swój pomysł i zgarnij nagrodę!

Okres jesienno-zimowy wciąż nie jest dobrym czasem na sprzedaż lodów gałkowych. A może by tak uczynić z nich doskonały dodatek do rozgrzewającyh deserów? Weź udział w naszym konkursie na Facebooku Mistrza Branży i zawalcz o cenną nagrodę - szkolenie lodziarskie ufundowane przez Szymon Sapieha - Lody Naturalnie. 

 


Co trzeba zrobić? W komentarzu pod postem konkursowym zamieść zdjęcie swojej propozycji deseru z udziałem lodów i opisz krótko skład receptury. Losowanie w piątek 21.01.2022. 

Nagroda: Szkolenie Lodziarskie na poziomie zaawansowanym.

Szkolenie obejmuje:

– Produkcja lodów bez użycia aromatów i barwników- koncepcja

– Różnice w produkcji lodów bez użycia komponentów , a „naturalnie”

– „Lody bez cukru”- koncepcja, omówienie przepisów i składu

– Przygotowanie receptur na bazie NEUTRO 5

– Infuzje smakowe

– Pakiet 25 receptur do wyboru na bazie NEUTRO 5 w formacie exel

Po szkoleniu uczestnik:

- zna i rozumie surowce używane w lodziarstwie

- potrafi wykonać proste korekty w recepturach

- potrafi wykonać własny smak lodów na podstawie zbliżonych receptur

produkuje lody rzemieślnicze około 30% taniej

 

 

Wartość szkolenia 3000 zł (netto). Szkolenie dwudniowe, cena zawiera nocleg i wyżywienie. 

Zastrzegżenie! Uczestnik musi wziąć udział w szkoleniu w tym roku w umówionym wspólnie terminie. W przypadku braku miejsc, uczestnik otrzyma szkolenie indywidualne o podobnej lub wyższej wartości.

LINK DO POSTA KONKURSOWEGO >>> KLIK!