Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

„Rebread” nagrodzony na „Warsow Spirits Competition”!

dodano , Redakcja AU

Alkohol tworzony z chleba doceniony podwójnie!

Firma „Rebread” z Krakowa, która przerabia czerstwe, niesprzedane pieczywo na alkohol – okowitę została nagrodzona podwójnym złotem na „Warsow Spirits Competition” w 2021 w kategorii mocny alkohol kraftowy pochodzenia zbożowego. Konkurs jest organizowany przez magazyn o mocnych alkoholach „Aqua Vitae” oraz serwis internetowy spirits.com.pl. Firma „rebread” powstała w maju bieżącego roku i od razu jej działania wzbudziły duże zainteresowanie mediów.

 

 

Także „Mistrz Branży” w sierpniowym numerze dotyczącym w całości produkcji pieczywa poświęcił start-upowi z Krakowa artykuł, który przybliżył założenia i realizację pomysłu niemarnotrawienie chleba, ale dawania mu drugiego życia. Czerstwe pieczywo to drugie życie otrzymuje nie tylko pod postacią alkoholu, ale również w formie kosmetyków. „Rebread” rozpoczął właśnie testowanie szamponu w proszku oraz peelingu we współpracy z firmą „Shaushka cosmetics”. „Shaushka cosmetics” to niewielka firma z Krakowa produkująca wysokiej jakości kosmetyki roślinne takie jak kremy do twarzy, masła do ciała, hydrolaty, mydła, szampony. Firmie „Rebread” gratulujemy i życzymy owocnych współprac.