Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Bezglutenowy chleb Bogdana Smolorza wyróżniony

dodano , Redakcja AU

Magazyn Hipoalergiczni po raz kolejny przyznał certyfikaty dla produktów o szczególnych aspektach zdrowotnych i wyjątkowej jakości. W kategorii pieczywo został nagrodzony chleb bezglutenowy autorstwa Bogdana Smolorza.

Serwis Hipoalergiczni jest adwokatem konsumentów, weryfikuje składy chemiczne, rzetelność deklaracji producenta na etykiecie, ważność certyfikatów oraz przydatność produktu. Spośród setek przetestowanych przez redakcję nowości, wyłonione zostały produkty poszczególnych kategorii, które są bezpieczne oraz funkcjonalne dla człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem grupy osób z alergiami, nietolerancjami i astmą.

 


Certyfikaty przyznawane są corocznie od 2013 r. W tym roku wyłoniono 5 produktów, które zostały uznane za ważne, przełomowe, prozdrowotne i przydatne. Są to zarazem wyroby ekologiczne, etyczne i nie mające żadnego negatywnego wpływu zarówno na zdrowie człowieka, jak i na środowisko naturalne. Wyróżnienia przyznano po obradach jury, które w ocenie brało pod uwagę takie kryteria jak: bezpieczeństwo produktu, aspekt ekologiczny, kraj pochodzenia, a także posiadane certyfikaty i realny wpływ na komfort życia alergików i astmatyków.

W kategorii pieczywo certyfikat został przyznany chlebowi wybornemu autorstwa Bio Piekarza, Bogdana Smolorza. Bezglutenowy wypiek w składzie zawiera, min. mąkę z komosy ryżowej, mąkę gryczaną, ryżową, kasztanową, jaglaną i skrobię z tapioki.

 

Hipoalergiczni >>> KLIK!