Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Nowości produktowe od KOMPLET Polska

dodano , Komplet, materiał promocyjny

Lato w pełni, ale dział rozwoju R&D firmy KOMPLET nie ustaje w twórczych działaniach, których celem jest sprostanie oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. Tym razem oferta cukiernicza firmy powiększyła się o dwa nowe produkty: KOMPLET Krem Dorino oraz KOMPLET Baza Karmelowa.

KOMPLET Krem Dorino to mieszanka przeznaczona do sporządzania wyśmienitego kremu na zimno do wypełnień ciast deserowych, z zawartością żelatyny. Jest to produkt stworzony z myślą o trendzie CL-„czysta etykieta“, co oznacza ograniczenie do minimum w składzie produktu E dodatków.

 

KOMPLET Krem Dorino cechuje się sprężystą, zwartą strukturą, dużą stabilnością kremu po schłodzeniu (co przekłada się na łatwość krojenia) oraz wyrazistym, słodkim, śmietankowo-waniliowym smakiem. Doskonale łączy się ze zmiksowanymi owocami, bakaliami, czekoladą itp.. Świetnie sprawdzi się jako ciekawa warstwa do ciast z dużą ilością owoców i galaretki. Polecany także do nadziewania ciastek typu eklery i mini ptysie.

 

 

Druga nowość to KOMPLET Baza Karmelowa - również utrzymana w trendzie CL, to mieszanka do produkcji kremów, polew i nadzień karmelowych. Gotowe produkty z KOMPLET Baza Karmelowa można mrozić. Dostępna jest w postaci proszku, co przekłada się na jej łatwość użycia i przechowywania. KOMPLET Baza Karmelowa ma wyrazisty, słodki karmelowo-mleczny smak. Może być wykorzystana jako dodatek do kremów lub smakowy stabilizator. Doskonale łączy się z produktami, takimi jak KOMPLET Kiddy Weiss, śmietanka, masa serowa, bakalie itp. Polewy do ciast deserowych z KOMPLET Baza Karmelowa długo zachowują połysk i dobrze utrzymują wilgotność (co zapobiega obsychaniu). Produkt może być wykorzystywany jako warstwa pomiędzy kremami i biszkoptami, nadając ciastom interesujący przekrój.
KOMPLET Baza Karmelowa oraz KOMPLET Krem Dorino umożliwiają zachowanie powtarzalności produkcji oraz racjonalne przygotowanie i wyrabianie masy.