Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Piec wsadowy MIWE ideal z automatycznym systemem załadunku

Pełna harmonizacja załadunku pieców wsadowych z odbiorem i transportem kęsów do magazynu.

Opcje załadunku:
1) ręcznie, regulowana wysokość stołu;
2) z poprzecznych aparatów załadowczych;
3) system pick-up – pobieranie kęsów z desek garowniczych;
4) automatyczna stacja pośrednia Butler dla usprawnienia pracy stołu MIWE athlet.

Trzy wielkości systemu athlet (L, XL, XXL), obsługa maks. do 36 komór. Zintegrowany odkurzacz. MIWE athlet ułatwia pracę i odciąża kręgosłup, ponadto jest gwarantem: równomiernej jakości pieczenia, oszczędności czasu i kosztów personalnych.

Piece wsadowe zaliczane są do pieców cyklo termicznych. Równomierny rozkład temperatury powietrza zapewnia idealne właściwości wypiekowe. Charakterystyczną cechą pieców wsadowych jest hert, czyli kamienna płyta pozwalająca na pieczenie każdego rodzaju pieczywa, również wyrobów cukierniczych z nadzieniem. Kompaktowa budowa pieca na samonośnej ramie, sprawia, iż piec MIWE ideal znajduje miejsce w każdej piekarni. Dodatkowo można go zabudować z trzech stron. Opcja pieca dwu obiegowego pozwala na wypiekanie w tym samym czasie różnego asortymentu lub wyłączanie zbędnej grupy półek. System automatycznego załadunku MIWE athlet usprawnia zasadzanie pieca, odciążając personel.

Sterowanie cyfrowe MIWE FP10 lub sterowanie komputerowe MIWE TC

kontrolka statusu
Nośnik ciepła:

gorące powietrze
Typy:

szerokość komór: 60 cm, 120 cm, 180 cm
głębokość komór: 160 cm, 200 cm
iczba komór: 4-6
powierzchnia wypiekowa 6 do 22 m2
Komory wypiekowe wyłożone są płytami kamiennymi.

Wyposażenie dodatkowe:

  • okap
  • piec dwuobiegowy
  • wysuwane komory
  • drzwi komór ze specjalnego nietłukącego się szkła
  • płyty kamienne

więcej o piecu wsadowym MIWE ideal na: www.geth.pl

 

GETH Oferta: sprzedam
Producent: MIWE
Sprzedawca: GETH
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz