Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Mistrz Branży luty 2022

Jak odżywiają się fleksitarianie? Co znaczy "comfort food" w branży lodziarskiej? Czy prowadzenie piekarni w dobie kryzysu cenowego ma sens? A na naszej okładce mama, żona i businesswoman - Ewa Wajs z odpowiedzią na pytanie - jak z sukcesem prowadzić pracownię cukierniczą, nie rezygnując z życia rodzinnego i spełniania marzeń.

Przeglądając portale gastronomiczne, wsłuchując się w głos ekspertów i buszując po mediach społecznościowych, można zauważyć wiele ciekawych trendów żywieniowych na ten rok. Tort przewrócony na bok, grzyby medyczne, mleko z ziemniaka, opakowania z konopi. W gąszczu nietuzinkowych pomysłów gastronomicznych jak mantra powtarza się też  jedno niepozorne hasło - “comfort food”. Innymi słowy, modne jest jedzenie domowe, proste, ale zarazem kojące, przywołujące miłe wspomnienia z dzieciństwa. Dlaczego ten niepozorny trend stał się tym najważniejszym? Odpowiedź przychodzi, gdy tylko zadamy sobie pytanie - co jest największą potrzebą konsumenta XXI wieku? Bezpieczeństwo. Ludzie na całym świecie poszukują tego poczucia stabilności i zaopiekowania właśnie w jedzeniu - ma ono nakarmić nie tylko żołądek, ale też duszę. Co te wszystkie trendy oznaczają w praktyce? Jakie produkty powinny znaleźć się w lodziarni, piekarni i cukierni. Przeczytacie na str. 24.

Nowy numer możecie czytać za darmo online. A w wersji drukowanej zamówić w prenumeracie lub jako pojedynczy egzemplarz. Zapraszamy do lektury oraz na spotkanie z naszą redakcją podczas Targów Expo Sweet!


SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Jak ona to robi? – rozmowa z Ewą Wajs
Miłość do ludzi, miłość do gelato – rozmowa z Lucą Dalla Costą
Kawiarniany eksperyment pod okiem Skłodowskiej-Curie – rozmowa z Martą Salwirak

Mistrz produkcji
Trendy Inspiracje Lody
Nakarmić duszę i umysł – trendy w piekarni i cukierni
Dobrego nigdy za wiele – Fudge Filosophy
Półprodukty do zastosowań w lodziarstwie – technologia i funkcjonalność
Lody inaczej
Lody dla opornych – metody produkcji
Lody okiem Szymona
Kefir i lody – połączenie dla smakoszy

Mistrz produkcji Receptury
Sernik z nadzieniem kokosowo-pomarańczowym
Kostka malinowa
Ciasto ChokoKokos

Mistrz produkcji Technologie
Jakość obroni się sama
Speed-X – rewolucja w gastronomii
Piekarnia w opałach
Piece elektryczne modułowe

Mistrz zarządzania
Modnie w gastronomii
Efektywność maszyn i linii produkcyjnych (OEE)
Klinika Rozwoju – zrównoważony rozwój firmy

Flash News


ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

Mistrz Branży Oferta: inne
Producent: Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
Sprzedawca: Mistrz Branży
Cena do negocjacji