Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pączek na medal 20%

Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

Promocja na tłusty czwartek 2022 >

Zalety

ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.

Sposób stosowania mieszanki
20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).

Składniki: cukier, tłuszcz w proszku (olej palmowy, syrop glukozowy, białka mleka, substancja przeciwzbrylająca: E551), mąka pszenna, gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, E471; substancja spulchniająca: E450i, aromat, barwnik: beta-karoten, środki do przetwarzania mąki: enzymy*, kwas askorbinowy.
*Enzymy w procesie obróbki termicznej zostają dezaktywowane, dlatego nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w gotowym, wypieczonym wyrobie. W związku z tym nie podlegają obowiązkowi dalszego znakowania.

Alergeny
Produkt może zawierać: jaja i pochodne, soję i pochodne, sezam.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna

1910 kJ/456 kcal

Tłuszcz

21 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

12 g

Węglowodany

59 g

w tym cukry

41 g

Błonnik

0,7 g

Białko

8,1 g

Sól

6,6 g

 

Masa netto: 25 kg

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).


 

RECEPTURA

Składniki
Mąka pszenna 1000 g
Mieszanka 200 g
Drożdże 60 g
Woda 380 g
Jaja 150 g
Margaryna 80% 80 g

Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
Temperatura ciasta: 27-28°C

Wytwarzanie
Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min.

 

 

 

Lesaffre Oferta: sprzedam
Producent: Lesaffre
Sprzedawca: Lesaffre
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz