Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Piec obrotowy I-Seria

Piec obrotowy I-series został stworzony z myślą o ciężkim, przemysłowym wypieku pieczywa, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Jego konstrukcja umożliwia wypiek trzech wózków jednocześnie. Pozwala to na znaczne zmniejszenie zużycia energii (relatywnie piec zużywa o 35% mniej energii niż piece jedno czy dwuwózkowe) oraz redukcję kosztów przy zakupie urządzenia i jego instalacji.

Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.



Opis produktu:
• Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
• Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
• Wewnątrz i na zewnątrz wykonany ze stali kwasoodpornej.
• Duża, podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła odbijającego ciepło, dobrze oświetlona.
• Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne.
• Drzwi otwierane na prawą stronę.
• Bardzo efektywny kulowy system zaparowania.
• Maksymalna temperatura wypiekowa 350°C.
• Podczas wypieku wózki znajdują się na platformie wypiekowej wykonanej ze stali nierdzewnej.
• Slow start – sterowanie obrotem platformy za pomocą falownika.
• Funkcja ekonomiczna – gdy piec nie jest używany przez okres powyżej 1 godziny, sam obniża temperaturę w komorze wypiekowej do 100°C.
• Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych- funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów

 

Jackowski Sp. z o.o. Oferta: sprzedam
Producent: Sveba Dahlen / Jackowski
Sprzedawca: Jackowski Sp. z o.o.
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz