Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Młyny kulowe

Młyny kulowe Packint to maszyny pracujące przy niskiej prędkości z możliwością regulacji dzięki czemu zapobiegamy spaleniu smaku, a nawet karmelizacji cukru lub „ugotowaniu” białka mleka z powodu przegrzania spowodowanego dużą prędkością i tarciem. Nasze młyny kulowe to jakość gdzie otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach. Packint to 25 lat doświadczeń!

Wszystkie nasze młyny kulowe są małą wersją dużych maszyn przemysłowych, które dostarczyliśmy ogromnym producentom czekolady na całym świecie. Nasze młyny kulowe są maszynami przemysłowymi, po prostu na małą skalę, których zadaniem jest ciągłe wytwarzanie czekolady, a nie pokazy. Linie jakie oferuje Packint to wydajność od 10 kg do 1200 kg na godzinę.

Dla produkcji rzemieślniczej oferujemy młyny o wielkości wsadu 50 kg i 100 kg, Mill 50 i Mill 130.

Packint oferuje młyny kulowe przemysłowe i do produkcji rzemieślniczej.

Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników. Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

Dlaczego materiał musi być twardy? Ponieważ w przeciwnym razie zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna).

Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów.


Młyny kulowe

  • Technologia Packint Młyn kulowy MOD.Mill/50 i MOD MILL/130
  • Pojemność 50 kg i 100 kg
  • Wydajność 50 kg i 100 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 50 mikronów otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
  • Wydajność 25 kg i 50 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 200 mikronów (z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu lukru cukier przy 80 mikronach). otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
  • Obudowa wykonana ze stali kwasoodpornej w gat. 304.
  • Części wewnętrzne ( cylinder, kule, wałek, ramiona) wykonane ze stopu stali 650HB stopni Brinella - stopów przeciwzużyciowe.
  • Chłodzenie wodą
  • Pompa do recyrkulacji produktu i rozładowania przy końcu cyklu produkcji.
  • Elektroniczna kontrola temperatury grzania i chłodzenia produktu.
  • Panel sterujący PLC z dotykowym ekranem ( również w rękawiczkach )
  • Wyrzut gotowego produktu zaworem trójdrożnym
  • Wyposażony w filtr magnetyczny ( separator magnetyczny )
  • Możliwość podłączenia gorącego powietrza w celu usunięcia kwasowości / wilgoci
  • Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą, w komplecie z 2 anodami

 

BMC Polska Oferta: sprzedam
Producent: Packnikt / BMC Polska
Sprzedawca: BMC Polska
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz