Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Nadzienia do ciasta francuskiego

Nadzienia Lauretta świetnie sprawdzają się w produktach z ciasta francuskiego

Wypieki z ciasta francuskiego są jedną z najpopularniejszych przekąsek i podstawą oferty w wielu cukierniach. Bywają sprzedawane same, jednak najchętniej kupowane są ze smacznym nadzieniem. Nadzienie takie musi wytrzymać pieczenie przez kilkanaście minut, czasem nawet pół godziny, w  temperaturze ponad 200°C. Ze względu na konsystencję oraz niską aktywność wodną Lauretta doskonale sprawdza się w takich warunkach.

Coraz częściej ciastka francuskie są głęboko mrożone i odpiekane dopiero na miejscu: w hotelach, restauracjach, sklepach czy na stacjach paliw. Lauretta może być wypieczona w produkcie gotowym, zamrożona przy pomocy procesu zwanego mrożeniem szokowym, a następnie odpieczona. Bez względu na to, czy nadzienia znajduje się w środku czy na wierzchu – zachowa ono do końca idealną konsystencję, smak i aromat. Nie zdeformuje się podczas żadnego z etapów: pieczenia, zamrażania lub odpiekania.

Czytaj dalej>>

Kandy Oferta: sprzedam
Producent: Lauretta / Kandy
Sprzedawca: Kandy
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz