Maszyny do kremów produkowane przez firmę Ibis to idealne urządzenia do wszechstronnej produkcji cukierniczej i piekarniczej.
Maszyny do zaparzania znajdują zastosowanie także w lokalach gastronomicznych, kuchniach hotelowych czy restauracjach.
Płynna regulacja obrotów narzędzia roboczego. Zawartość kotła może być podgrzewana do 150°C.
Specjalne mieszadło wyposażone w skrobak i dokładne spasowanie elementów gwarantują właściwe wymieszanie zawartości kotła, natomiast olej grzewczy znajdujący się między jego ścianami zapewnia równomierne podgrzewanie, bez przypalenia.
ZALETY:
- płynna regulacja obrotów mieszadła (falownik);
- cyfrowy regulator temperatury – maksymalna temperatura podgrzewanej masy 150oC;
- podwójny zbiornik wykonany z wysokogatunkowej nierdzewnej stali INOX;
- czytelny i prosty w obsłudze pulpit sterowniczy;
- korpus maszyny malowany w kolorze białym;
- elementy mające styk z produktem spożywczym wykonane z wysokiej jakości stali kwasoodpornej;
- komfortowa obsługa dzięki mechanizmowi przechylania kotła, który znacznie ułatwia czyszczenie i wylewanie mas;
- pokrywa kotła z lukiem rewizyjnym i wlewem umożliwia kontrolę procesu i dodawanie składników podczas pracy;
- narzędzie robocze wyposażone w skrobaki czyszczące dno i ścianę kotła;
- możliwość zastosowania zaworu spustowego w dolnej części kotła;
- skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej;
- maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.