Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Deserownik

Deser z opowieścią podany. W maju ukaże się nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek!

Ponad 70 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz desery – wśród nich i te tradycyjne (w odświeżonej wersji), i inspirowane kuchnią azjatycką. Do tego kilkanaście interesujących felietonów i piękne, proste, jasne zdjęcia. Oto nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek.

Gdy znana badaczka kultury kulinarnej, orientalistka, blogerka Kuchniokracja przygotowuje nową publikację kulinarną, możemy się spodziewać, że będzie niezwykła. Wszak książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek już kilkakrotnie zdobywały kulinarne Oscary, czyli Gourmand World Cookbook Awards. Już w połowie maja nakładem wydawnictwa Publicat ukaże się kolejna perełka autorstwa Pani Magdaleny pt. "Deserownik", również pod patronatem Mistrza Branży :)

Tym razem autorka „odkurza” stary mebel zwany deserownikiem (lub pomocnikiem, bufetem), który służył niegdyś do wystawiania na nim deserów i ciast. Obok deserów kładzie ciekawe opowieści, wzbogacając zamieszczone w książce przepisy o teksty dotyczące historii cukiernictwa, pochodzenia potraw i ich składników.

– "Deserownik" to zbiór 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki. Książka została uzupełniona 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Czytelnik znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi – mówi Magdalena Tomaszewska-Bolałek.

Przepisy są podzielone na kategorie: np. „odświeżona klasyka”, „z czekoladą”, „z azjatycką nutą”, „z owocami” czy „na wytrawnie”. Krótko mówiąc, uczta dla ciała, uczta dla ducha. Polecamy!

Mistrz Branży Oferta: inne
Producent: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Sprzedawca: Mistrz Branży
Cena do negocjacji