Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Ciasto drożdżowe

Ciasto Drożdżowe Koncentrat to bardzo wydajny miks sprawdzający się w wielu recepturach. Zapewnia stałą, wysoką jakość wyrobów, zachowując niewielkie i jednocześnie ekonomiczne dozowanie. Stanowi uniwersalną bazę do przygotowania wyrobów półcukierniczych opartych na cieście drożdżowym. Produkty wytworzone z jego udziałem mają cechy tradycyjnych, rzemieślniczych wypieków. Konsumenci z pewnością docenią ich kolor, intensywny zapach, wyśmienity smak i strukturę. Dodatkowym atutem jest utrzymująca się dłużej niż standardowo świeżość wyrobu końcowego.

Produkt Ciasto Drożdżowe Koncentrat – smak jak dawniej będzie miał swoją premierę na Expo Sweet 2019.

 

RECEPTURA PODSTAWOWA

  • 350 g Ciasta Drożdżowego Koncentrat
  • 2000 g mąki pszennej typu 500 
  • 200 g cukru 
  • 200 g margaryny
  • 140 g drożdży
  • 1000 g wody (wartość przybliżona) 

 

Sposób przygotowania: odważyć składniki na ciasto. Miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach, 5 min na szybkich obrotach. Temperatura ciasta: 26°C, leżakowanie w dzieży: 15 min. Podzielić ciasto na kęsy, naważka według uznania, wstawić do garowni (ok. 37°C, wilgotność 70%, ok. 40 min), Następnie wstawić do pieca, temp. wypieku 210-230°C, czas zależy od naważki: 10-15 min.

 

RECEPTURA NA PĄCZKI

  • 350 g Ciasta Drożdżowego Koncentrat 
  • 2000 g mąki pszennej typu 500 
  • 200 g cukru 
  • 140 g oleju rzepakowego
  • 150 g drożdży
  • 1100 g wody (wartość przybliżona) 

 

Sposób przygotowania: odważyć składniki na ciasto. Miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach; 5-6 min na szybkich obrotach, temperatura ciasta: 26°C, leżakowanie w dzieży: 15 min. Podzielić ciasto na kęsy, naważka 60 g, wstawić do garowni (temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, ok. 50 min), a następnie smażyć w 180°C przez ok. 81 min.

 

Bakels Polska Oferta: sprzedam
Producent: Bakels
Sprzedawca: Bakels Polska
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz