Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Piernik deserowy

Mieszanka do produkcji różnego rodzaju wyrobów piernikowych: pierników przekładanych, babek i krajanki. Wypieki cechują się pełnym piernikowym smakiem i zapachem oraz wilgotnawym miękiszem.

Piernik kasztelański 750 g
Olej 300 g
Jaja 340 g
Woda 50 g
Śliwki 1000 g

Wszystkie składniki, prócz słiwek, ubić razem na średnich obrotach przez 5 min. Wylać na 2 blaszki, na jedną z nich ułożyć śliwki i posypać płatkami migdałowymi, wypiec w temp. 180 stopni.

Prażynka
Praline Coquant 400 g

Praline Coquant podgrzać do odpowiedniej konsystencji.

Krem budyniowy
Krem puszysty 200g
Woda zimna 500 g

Wszystkie składniki ubić na szybkich obrotach przez 3 min.

 

Wykończenie
Na wypieczony blat bez śliwek wylać rozpuszczony Coquant i schłodzić. Następnie wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem ze śliwek. Całóść schłodzić, pokryć żelem i udekorować.

 

 

 

 

CSM Polska Oferta: sprzedam
Producent: CSM Bakery Solutions
Sprzedawca: CSM Polska
Stan: : nowy
Cena do negocjacji