Zastosowanie: wałkowanie ciast francuskich, półfrancuskich, drożdżowych, kruchych, na pierogi, mas cukrowych i innych.
● Idealna do małych i średnich zakładów piekarniczych i cukierniczych.
● Duża średnica walców - wysoka precyzja wałkowania ciasta.
● Łatwe sterowanie taśmami - ręczne i nożne.
● Składane ramiona - zajmuje mało miejsca w zakładzie po zakończeniu pracy z urządzeniem.
● Specjalna taśma wzmacniana tworzywem - niska rozciągliwość taśmy roboczej.
DANE TECHNICZNE:
● wymiary ramiona: 600x950/1200/1300/1400/1500 mm
● prędkość taśmy: 0-30 mb/min.
● średnica walców: 71 mm | otwarcie walców: 48 mm | długość walców: 600 mm
● zasilanie: ~400 V 50/60 Hz | moc: 0,75 kW | waga urządzenia: 230 kg
● wyposażenie: podstawa jezdna, ramiona składane, łapacze ciasta, 2 wałki do zwijania ciasta.
WYPOSAŻENIE OPCJONALNE:
● redukcja prędkości do 15 m/min. - umożliwia pracę ze stacją wycinającą,
● dwie prędkości pracy 25 / 45 m/min. - możliwość dostosowania wydajności do rodzaju ciasta,
● falownik zmiany prędkości 10-60 m/min. - przydatny do pracy z ciastami drożdżowymi,
● wzmacniane ramiona - gwarantujące długą żywotność stacji tnącej,
● automatyczny posypywacz.
----------
Menedżer Produktu
Piotr Kulik, tel. +48 507 088 502, e-mail: piotr.kulik@hert.pl