Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Wszystkie produkty

  • Baranek świąteczny

    Baranek świąteczny

    autor: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w ŻorachSkładniki:160 g mąki120 g miękkiego masła120 g cukru (pół szklanki)3 jajka1 aromat waniliowypół łyżeczki proszku do pieczeniakolorowe pisaki do dekoracjicukrowe ozdoby do dekoracjicukier puder do posypaniamasło i bułka tarta do smarowania formyPrzygotowanie: Miękkie...

    Oferta: inne | producent: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w Żorach | sprzedawca: Zespół Szkół nr 1 w Żorach | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Kolorowa Mix Babka

    Kolorowa Mix Babka

    autor: Mateusz Puzyno, uczeń Zespołu Szkół nr 1 w ŻorachSkładniki:250 g masła6 jajek1 - 1,5 szklanki cukru2 szklanki mąki pszennej1 cukier wanilinowy (16 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki oleju słonecznikowego1 kisiel wiśniowy (można dodać niewiele soku z buraków dla wyraźniejszego...

    Oferta: inne | producent: Mateusz Puzyno, uczeń Zespołu Szkół nr 1 w Żorach | sprzedawca: Zespół Szkół nr 1 w Żorach | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Ciasto Snickers

    Ciasto Snickers

    autor: Zuzanna Sztajer, klasa 1 D, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku Składniki:Biszkopt: 7 jajek,szczypta soli,niepełna szklanka cukru,5 łyżek mąki,2 łyżki kakao,2 łyżeczki proszku do pieczenia.1 puszka mleka skondensowanego słodzonegoWarstwa bezowa:5 białek,szczypta soli, niepełna szklanka cukru,1 łyżka mąki ziemniaczanej,1 łyżka mąki pszennej,2 łyżeczki proszku do...

    Oferta: inne | producent: Zuzanna Sztajer, klasa 1 D, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku | sprzedawca: Zespół Szkół nr 1 w Żorach | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Babka marmurkowa

    Babka marmurkowa

    autor: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w ŻorachSkładniki:300 g mąki200 g miękkiego masła200 g cukru4 jajka8 łyżek mleka3 łyżki kakao1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie: Formę do babki porządnie natłuść i oprósz niewielką ilością mąki. Nagrzej piekarnik do...

    Oferta: inne | producent: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w Żorach | sprzedawca: Zespół Szkół nr 1 w Żorach | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Mazurek z Makareną

    Mazurek z Makareną

    autor: Credin Ciasto MakarenaCiasto „Makarena” 1000 gjaja 350 golej roślinny 300gwoda 225 g--------------------------Razem 1875 gWykonanie Ciasto MakarenaWymieszać wszystkie składniki razem.Czas mieszania: ok. 1-2 min. wolne obroty, nie ubijaćCiasto wylać do formy np. okrągłej fi 22 cm po 350 g.Temp. pieczenia: 160-170°C Czas...

    Oferta: sprzedam | producent: Credin | sprzedawca: Credin Polska | Cena do negocjacji

    Więcej

  • „Cozonac Lemon” 10% - koncentrat ciasta półcukierniczego o smaku cytrynowym

    „Cozonac Lemon” 10% -  koncentrat ciasta półcukierniczego o smaku cytrynowym

    10% koncentrat ciasta półcukierniczego o smaku cytrynowym Cozonac to tradycyjne ciasto bałkańskie i jednocześnie „nowe oblicze ciasta drożdżowego” bez dodatku jaj w wyrobie gotowym. „Cozonac Lemon” 10% gwarantuje długą wilgotność, lekką i puszystą strukturę miękiszu oraz delikatny cytrynowy aromat. Cozonac przygotowywany jest zwykle z...

    Oferta: sprzedam | producent: Credin | sprzedawca: Credin Polska | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Ser twarogowy Sernikowy

    Ser twarogowy Sernikowy

    Produkowany metodą ultrafiltracji dzięki czemu zawiera wszystkie białka mleka, które są łatwo przyswajalne przez organizm. Posiada jednolitą, zwartą konsystencję i białą barwę do lekko kremowej. Stosowany jest przede wszystkim do wypieku serników. Jego walory zostały docenione przez specjalistów na Targach Baltpiek...

    Oferta: sprzedam | producent: OSM Kalisz | sprzedawca: OSM Kalisz | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Drożdżownik z napowietrzaniem

    Drożdżownik z napowietrzaniem

    W celu zwiększenia korzyści wynikających z poniesionych kosztów przygotowania mleczka drożdżowego skonstruowano urządzenie umożliwiające odpowiednie napowietrzenie, gdzie poza całkowitą rehydratacją następuje przyrost biomasy drożdży i adaptacja komórek do środowiska typowego dla ciast piekarskich. Minimalnym nakładem pracy stwarzamy optymalne warunki do osiągnięcia...

    Oferta: sprzedam | producent: BioStar | sprzedawca: BioStar P.P.H.U. Witold Krusz | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Wielkanocny kogutek

    Wielkanocny kogutek

    autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim- uczennica klasy I ZSZ: Katarzyna KowalczykSurowce:masło lub margaryna  40 gcukier puder  70 gmąka pszenna typ 450  80 gmąka ziemniaczana  40 gjajo   70 g/1 szt.proszek do pieczenia  7 gsól- szczyptacukier wanilinowytłuszcz do wysmarowania formyWykonanie: Tłuszcz...

    Oferta: inne | producent: uczennica klasy I ZSZ - Katarzyna Kowalczyk | sprzedawca: ZPEW w Lwówku Śląskim | Cena do negocjacji

    Więcej

  • Mazurek miodowo-jabłkowy

    Mazurek miodowo-jabłkowy

    autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczniowie klasy I ZSZ: Kus Daniel, Oleńczuk Krystian Surowce: Ciastomąka pszenna typ 500  500 gmasło  250 gcukier drobny kryształ  150 gjaja  140 g (2 szt)miód naturalny  15 gsoda oczyszczana  4 gmleko  8 mlMasa jabłkowajabłka...

    Oferta: inne | producent: uczniowie klasy I ZSZ - Kus Daniel, Oleńczuk Krystian | sprzedawca: ZPEW w Lwówku Śląskim | Cena do negocjacji

    Więcej