Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Nie tylko radio

    Nie tylko radio

    Nie odstraszaj klientów źle dobraną muzyką – zainwestuj w profesjonalistów, którzy opierając się na swojej wiedzy i doświadczeniu unikną muzycznego faux pa.

    Więcej

  • Raport KPMG: "The chocolate of tomorrow"

    Raport KPMG: "The chocolate of tomorrow"

    Według raportu KPMG „The chocolate of tomorrow” globalny rynek czekolady charakteryzuje się stabilnością i w ciągu najbliższych pięciu lat będzie wzrastać w tempie 2% rocznie. Producenci działający w tym sektorze muszą się jednak przygotować na rosnące zróżnicowanie gustów konsumenckich oraz zmienność rynków kakao.

    Więcej

  • Smak, który wymaga czasu

    Smak, który wymaga czasu

    Zwiększanie wydajności produkcji i skracanie procesów fermentacji nie zawsze przekładają się na lepszą jakość i większą świeżość pieczywa. Jednym ze sposobów optymalizacji produkcji i poprawy świeżości i jakości pieczywa przy jednoczesnym zachowaniu dużej wydajności produkcji jest metoda długiej fermentacji ciast.

    Więcej

  • Prospona - Owocowe Inspiracje

    Prospona - Owocowe Inspiracje

    Prospona najwyraźniej jest w szczytowej formie. Nie tak dawno firma z Nowego Sącza została wyróżniona Godłem AGRO POLSKA 2012, co potwierdza wysoką jakość oferowanych produktów. W portalu Mistrz Branży też nie schodzi z pierwszych miejsc plebiscytów.

    Więcej

  • Prawo do świadczenia rehabilitacyjnego

    Prawo do świadczenia rehabilitacyjnego

    Ubezpieczony, który po wyczerpaniu okresu pobierania zasiłku chorobowego wciąż jest niezdolny do pracy, może liczyć na uzyskanie świadczenia rehabilitacyjnego, o ile dalsze leczenie bądź rehabilitacja pozwalają oczekiwać, że odzyska zdolność do pracy.

    Więcej

  • Czy warto mieć e-sklep?

    Czy warto mieć e-sklep?

    Dlaczego warto założyć sklep internetowy w naszej branży? Jak go reklamować? Czy sprzedaż słodyczy przez Internet może być opłacalna? Na te i podobne pytania odpowiada Olimpia Jakubczak-Choma, właścicielka Cukierlukier.shoper.pl

    Więcej

  • Na chorobowym nie znaczy chory

    Na chorobowym nie znaczy chory

    Przeciętnie, Polak choruje 12 dni w roku, korzystając w tym czasie ze zwolnienia. Według przedsiębiorców koszty takich absencji chorobowych kosztowały w 2011 r. zarówno pracodawców, jak i ZUS ponad 18,2 mld zł. Czy wszystkie te nieobecności były spowodowane chorobą? A może pracownik potrzebował po prostu odpocząć na koszt pracod

    Więcej

  • www.sklep_online.pl

    www.sklep_online.pl

    Ze sprzedażą online jest trochę jak z centrami handlowymi. Możemy ich nie lubić, ale trzeba w nich być. I podobnie jak szybko powstają kolejne centra handlowe, tak rynek handlu internetowego w Polsce będzie się rozwijał najszybciej w Europie. Dla jakich firm wejście w ten obszar będzie najlepszym rozwiązaniem?

    Więcej

  • Ponad 100 lat tradycji, miliony zadowolonych Klientów

    Ponad 100 lat tradycji, miliony zadowolonych Klientów

    Każda firma jest inna i potrzebuje indywidualnych rozwiązań ubezpieczeniowych. SIGNAL IDUNA dba o to, aby zaproponować rozwiązania idealnie skrojone na miarę potrzeb konkretnego Klienta, biorąc pod uwagę rodzaj prowadzonej działalności, wielkość firmy oraz inne czynniki.

    Więcej

  • Koronki krok po kroku

    Koronki krok po kroku

    Szukając inspiracji, możemy natknąć się na rozwiązania mające swoje korzenie w kulturze ludowej. Ażurowe dzieła sztuki, czyli mozolnie plecione nitki, stały się inspiracją do stworzenia techniki dekoracyjnej tortów, ciast, lodów, a nawet pieczywa. Dowiedz się, jak wykonać koronki i na co zwrócić szczególną uwagę.

    Więcej