Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Klucz do konkurencyjności w sieci

    Klucz do konkurencyjności w sieci

    Każdy właściciel e-sklepu zakłada, że zainwestowane środki zwrócą się w określonym czasie. Zdarza się jednak, że mija wiele miesięcy, a nadal jest mało kupujących i odwiedzających. Jak zatem wzbudzić zainteresowanie wśród internautów? Jak przekonać ich do zakupów właśnie w Twoim e-sklepie?

    Więcej

  • Opakowanie w pigułce

    Opakowanie w pigułce

    Opakowania to dziedzina, która bardzo szybko i dynamicznie się rozwija, oferując branży spożywczej bogate portfolio. Sprawdźmy, jakie rodzaje opakowań i metody pakowania można zastosować pod kątem: pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz dań na bazie pieczywa.

    Więcej

  • Daniel Staroń wszystko zamieniłby w czekoladę

    Daniel Staroń wszystko zamieniłby w czekoladę

    28-30 października br. będziemy trzymali kciuki za Daniela Staronia podczas wielkiego finału World Chocolate Masters w Paryżu. Młody cukiernik ostatnie dni koncentruje się na przygotowaniach, a my przypominamy rozmowę, którą przeprowadziliśmy z nim w kwietniu tego roku, kiedy wywalczył przepustkę do finału.

    Więcej

  • Skarby daktyli, cz. I

    Skarby daktyli, cz. I

    Wydają się niepozornym składnikiem mieszanek bakaliowych, płatków müsli i jogurtów, ale w istocie są prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych i smaku. Ile możliwości dla cukierników, a nawet piekarzy, kryje się w daktylach? Poznaj ich historię, rodzaje, właściwości oraz szerokie zastosowanie nie tylko w cukiernictwie.

    Więcej

  • Chleb z dodatkiem trochę innej mąki

    Chleb z dodatkiem trochę innej mąki

    Trudno zaskakiwać konsumentów ciągle tymi samymi produktami wzbogacanymi „nieśmiertelnymi” dodatkami do żywności. Nie umniejszając oczywiście ich roli i wagi, zainteresowaliśmy się roślinami, które są rzadziej stosowane w przemyśle piekarskim, a którym wcale nie brakuje walorów. Czy są warte uwagi?

    Więcej

  • Prosto z mleka

    Prosto z mleka

    Szukając sposobów na wzbogacanie wyrobów piekarsko-cukierniczych, w pierwszej kolejności sięgamy po takie dodatki, jak zioła, suszone owoce i warzywa, zboża niechlebowe. Wiele zalet mają również produkty mleczne.

    Więcej

  • Myśli uporządkowane

    Myśli uporządkowane

    To, ile godzin pracujemy oraz jak efektywnie to robimy, zależy od nas samych. Bez względu na to, jak wiele czasu poświęcamy na cele zawodowe, możemy usprawnić organizację pracy i czasu. Dzięki temu będziemy mogli wykonać te same czynności w krótszym czasie, a tym samym zyskać dodatkowe minuty.

    Więcej