Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Włącz muzykę!

    Włącz muzykę!

    Muzyka to sprawa wielce osobista, skazana na gusta i guściki. Trzeba się z tym liczyć, zwłaszcza prowadząc lokal usługowy, handlowy czy gastronomiczny. Dlatego najlepiej zdać się na doświadczenie specjalistów od audiomarketingu.

    Więcej

  • Personalizacja – fanaberia czy konieczność?

    Personalizacja – fanaberia czy konieczność?

    Producenci przemysłowi w formie sieci kawiarnianych coraz silniej wkraczają w rewiry przypisane dotychczas mniejszym, rodzinnym firmom. To, co pozostaje tym drugim to wysoka i niepowtarzalna jakość produktów oraz… spersonalizowane opakowania.

    Więcej

  • Nowe logo ekologicznej żywności

    Nowe logo ekologicznej żywności

    Od kilku lat na naszym rynku pojawia się coraz więcej tzw. żywności ekologicznej. Sama nazwa nie świadczy o tym, że taki produkt spełnia unijne wymogi. Jak więc upewnić się, co do pochodzenia kupowanej przez nas żywności?

    Więcej

  • Opieka medyczna w cenie rogalika

    Opieka medyczna w cenie rogalika

    Zdrowy pracownik to wydajny pracownik, zwłaszcza że w strukturze firmy każdy jest ważnym ogniwem. Zakładamy, że nie będziemy chorowali, bo przecież nikt nie planuje własnej choroby ani choroby pracowników. Gdy nagle z powodu złego stanu zdrowia pracownik nie przychodzi do pracy, pojawia się problem...

    Więcej

  • Idea(ł) czystej etykiety

    O czystej etykiecie mówi się dużo. Sęk w tym, że ludzie, używając tego samego pojęcia, myślą czasem o czymś zupełnie innym. Sytuację utrudnia fakt, że w przepisach prawnych nie ma takiego pojęcia.

    Więcej

  • Lodowe inspiracje 2012

    Lodowe inspiracje 2012

    Mimo że spożycie lodów w Polsce systematycznie rośnie, to mało który ekspert wierzy, że lody szybko skończą z sezonowością. Chyba że zmieni się podejście do promocji lodów, a przede wszystkim podejście polskich konsumentów do zachodnich trendów.

    Więcej

  • 10 dni bezpłatnych praktyk dla nauczycieli

    10 dni bezpłatnych praktyk dla nauczycieli

    Potrzeba matką wynalazków i… genialnych pomysłów. Takich jak ten, na który wpadł Mirosław Łęczycki, właściciel sieci piekarni na Warmii i Mazurach, a który realizuje wspólnie z Krzysztofem Szulborskim, prezesem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Mowa o projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu.

    Więcej

  • Tradycja z dodatkiem nowoczesności

    Tradycja z dodatkiem nowoczesności

    Wielkanoc bez tradycyjnie przygotowanych mazurków czy bab drożdżowych to nie Wielkanoc. Z drugiej strony tradycja to nie dogmat, który nie podlega zmianom, więc czasem warto ją udoskonalić, dorzucając coś ze współczesności. Przyjrzyjmy się tradycyjnej produkcji wielkanocnych wypieków z uwzględnieniem technologicznych akcentów.

    Więcej