Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Cała prawda o miksach - dodaj swoją opinię

    Cała prawda o miksach - dodaj swoją opinię

    Wielu rzemieślników ma obawy przed stosowaniem w produkcji gotowych mieszanek ciast, twierdząc, że zawierają one szkodliwe substancje dodatkowe. Dla wielu rzemieślników gotowe mieszanki ciast to po prostu plama na honorze. Czy rzeczywiście ten diabeł jest taki straszny, jak go malują?

    Więcej

  • E-urząd jeszcze dłużej!

    E-urząd jeszcze dłużej!

    Elektroniczny Urząd Podawczy (EUP) w związku z dużym zainteresowaniem użytkowników, będzie dostępny do końca września 2012 roku.

    Więcej

  • Nauczyciel, czyli mistrz - czekamy na Państwa komentarze

    Nauczyciel, czyli mistrz - czekamy na Państwa komentarze

    Nauczyciel – czy ten zawód ma jeszcze choć cząstkę etosu, którym cieszył się dawniej? Czy bycie nauczycielem to powód do dumy, czy też raczej wstydliwe uosobienie życiowego rozbitka? Czy piastowanie funkcji nauczyciela to honor, czy raczej przykry obowiązek?

    Więcej

  • Skarby natury przez cały rok

    Skarby natury przez cały rok

    Jeżeli chcemy cieszyć się bogactwem smaków i wartości odżywczych wielu gatunków warzyw i owoców przez cały rok, warto pomyśleć o sposobach ich przechowywania. Odpowiednio wysuszone lub zamrożone produkty to skarbnica witamin oraz smaków, które są dla nas na wyciągnięcie ręki…

    Więcej

  • Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Dzisiaj o sukcesie niemal każdej firmy decydują w większości dwa czynniki: jakość i cena. O ile ten pierwszy czynnik jesteśmy w stanie zagwarantować w produkcji ręcznej, o tyle drugi jest już nieosiągalny. Dlatego warto poszukać rozwiązań, które umożliwią produkcję wysokiej jakości wyrobów w niskiej cenie.

    Więcej

  • Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.

    Więcej

  • Bakaliowa dieta

    Bakaliowa dieta

    Wszyscy lubią i jedzą bakalie. Orzechy, rodzynki, suszone figi czy morele. Są one nie tylko smaczną przekąską, ale i również doskonałym źródłem składników odżywczych. Działają dobrze na trawienie, na pamięć, a nawet pomagają zapobiegać chorobom serca. Pozytywnie wpływają na nasze ciało oraz umysł.

    Więcej

  • Jak powstaje dobre wnętrze

    Jak powstaje dobre wnętrze

    Dobre wnętrze w kawiarni, piekarni czy cukierni zmienia się z duchem czasów, dopasowuje się do klientów i sprawia, że czują się w nim dobrze. Dobrze zaaranżowane wnętrze jest dla naszego lokalu jak muzyka dla obrazu. Nie przytłacza go, ale świetnie się komponuje.

    Więcej