Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Torty na podium

    Torty na podium

    18 zupełnie wyjątkowych tortów. I tylko 3 miejsca na podium oraz przepustka do międzynarodowego finału - oto o co walczyli uczestnicy Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017”.

    Więcej

  • Boskie gelato!

    Boskie gelato!

    Co roku SIGEP pęka w szwach. W styczniu targi w Rimini odnotowały rekordową liczbę 1250 wy­stawców i 200 tys. zwiedzających! W 14 halach można było poznać najnowsze trendy i zobaczyć profesjonalne rozwiązania dla branży, w tym dla branży lodziarskiej. W tym roku wrażeniami z SIGEP dzieli się Tomasz Szypuła (Lodowe Inspiracje).

    Więcej

  • Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie

    Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie

    Możemy być spokojni o przyszłość czekolady - ten temat nigdy się nie znudzi. Co więcej, czekolada będzie coraz smaczniejsza i piękniejsza. O tym zapewnili nas uczestnicy krajowych eliminacji do World Chocolate Masters, które wyłoniły polskiego kandydata do światowych mistrzostw.

    Więcej

  • Wypieki z sercem, czyli cukiernicy i dekoratorzy na rzecz 25. WOŚP

    Wypieki z sercem, czyli cukiernicy i dekoratorzy na rzecz 25. WOŚP

    Kiedy w 1993 r. Jurek Owsiak po raz pierwszy stanął na czele Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, przyciągnął rzesze piekarzy, cukierników, a nawet amatorów pieczenia. Dziś trudno wyobrazić sobie WOŚP i wielki finał bez spektakularnych tortów, ciastek, czyli bez wsparcia naszej branży. Przypomnijmy, jakie cuda powstały w 2017.

    Więcej

  • Zwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury

    Zwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury

    50 receptur na słodkie Boże Narodzenie, rywalizujących o miano najlepszej, kilka tysięcy głosujących i 26 dni emocjonującej gry o przychylność oraz głosy Czytelników. Które propozycje 5. edycji plebiscytu Receptury Świąteczne zdobyły uznanie głosujących?

    Więcej

  • Ciasteczkowy zawrót głowy po raz 3!

    Ciasteczkowy zawrót głowy po raz 3!

    Na Śląsku Cieszyńskim wciąż żywa jest tradycja przygotowania drobnych ciasteczek sięgająca przełomu XVIII oraz XIX w. To tutaj na dwa tygodnie przed Bożym Narodzeniem trwa gorączka wypiekania niezliczonych słodkich drobiazgów. Jej przedsmak można było odczuć podczas uczniowskiego konkursu „Ciasteczkowy zawrót głowy” w Skoczowie.

    Więcej