Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • FOOD-to-GO, czyli zakochani w smaku

    FOOD-to-GO, czyli zakochani w smaku

    Za nami chwile pełne kulinarnych rozkoszy. 6-7 lutego 2018 roku w AMBEREXPO w Gdańsku odbyła się 8. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Przebiegała ona pod hasłem „kuchnia od serca”...

    Więcej

  • Po naukę do Portugalii

    Po naukę do Portugalii

    Odmienna kultura, inne smaki to zawsze inspirujące doświadczenia. Przekonały się o tym uczennice z ZSZ z Jastrzębia-Zdroju, które wzięły udział w dwutygodniowym stażu. Gdzie? Nad samym Oceanem Atlantyckim, w portugalskich cukierniach w Povoa de Varzim. Wyjazd był możliwy dzięki projektowi „Mobilni na europejskim rynku pracy".

    Więcej

  • Mistrzowski pojedynek na lody

    Mistrzowski pojedynek na lody

    By prezentować kraj w międzynarodowych mistrzostwach nie wystarczy zebrać ekipę pięciu specjalistów. Trzeba by umieli ze sobą świetnie współpracować. Opanowali stres. I stworzyli niepowtarzalny pomysł.

    Więcej

  • Francja, Holandia i Tajwan – światowa elita piekarska 2018

    Francja, Holandia i Tajwan – światowa elita piekarska 2018

    3-5 lutego br. podczas międzynarodowych targów Europain w Paryżu odbyły się mistrzostwa piekarzy – Masters de la Boulangerie, organizowane przez firmę Lesaffre. Trzech kolejnych piekarzy – artystów, wizjonerów, mistrzów w swoim fachu – dołączyło do elitarnej grupy 6 zdobywców tytułu World Master Baker.

    Więcej

  • Wielkopolska gotowa na ogólnopolski finał!

    Wielkopolska gotowa na ogólnopolski finał!

    Kto został najlepszym wielkopolskim uczniem w zawodzie cukiernik, piekarz oraz – po raz pierwszy – kucharz? Kto wywalczył przepustkę do najważniejszego, ogólnopolskiego finału we Wrocławiu i Zabrzu? Odpowiedzi poznaliśmy 30 stycznia br. we Wrześni.

    Więcej

  • Wigilia Piekarzy w Poznaniu

    Wigilia Piekarzy w Poznaniu

    6 grudnia br. w uroczystej, ale rodzinnej atmosferze upłynęło tradycyjne spotkanie wigilijne braci piekarskiej, zorganizowane przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie (MTP).

    Więcej

  • Święto lodów rzemieślniczych

    Święto lodów rzemieślniczych

    Widok tłumu lodożerców krążących wokół witryn z rzemieślniczymi lodami to już wizytówka Sherbeth Festivalu. Od 10 lat wydarzenie organizowane na ulicach Palermo uczy konsumentów, co odróżnia lodziarnie rzemieślnicze artigianali od tych, które pracują na gotowych półproduktach (aż 97% lodziarni).

    Więcej

  • Wspólne szkolenie Semix i Mech-Masz

    Wspólne szkolenie Semix i Mech-Masz

    Pod koniec października (19-20.10.2017 r.) firmy Semix Mech-Masz zorganizowały szkolenie dla dystrybutorów, piekarzy i cukierników. Impreza odbyła się w Jaroszewie k. Żnina, siedzibie Mech-Masz – była to już druga edycja wspólnej inicjatywy tych firm.

    Więcej

  • VIII Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego

    VIII Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego

    Ponad dwustu sześćdziesięciu przedstawicieli przemysłu żywnościowego oraz polityki, gospodarki, świata nauki i mediów wzięło udział w VIII „Forum 100” – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego zorganizowanej przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” w dniu 19 października 2017 r.

    Więcej