Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • IV Forum Piekarzy i Cukierników już za nami

    IV Forum Piekarzy i Cukierników już za nami

    29-30 maja 2019 r. w Jaroszewie k. Żnina odbyła się już IV edycja Forum dla Piekarzy i Cukierników organizowana wspólnie przez firmy Semix Sp. z o.o. i Mech-Masz Sp. z o.o. Tegoroczna realizowana była pod hasłem „Tradycja i Nowoczesność”.

    Więcej

  • Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekolada bean-to-bar w Polsce to nadal temat mocno zmarginalizowany. To może się wkrótce zmienić. Nie tylko za sprawą przybywających producentów kraftowej czekolady, ale też czekoladowych spotkań organizowanych w Łodzi przez eksperta branży - Piotra Krzciuka.

    Więcej

  • Trendy w turystyce kulinarnej

    Trendy w turystyce kulinarnej

    Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Na te pytania odpowiadają eksperci IV konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

    Więcej

  • Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    11 maja br. na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu ponad 100 wystawców prezentowało najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty z wszystkich regionów Polski. Smakowite zapachy gotowania, smażenia, pieczenia przyciągały do stoisk setki osób chcących skosztować specjałów rodzimej produkcji.

    Więcej

  • Wyjątkowe seminarium na wyjątkowy jubileusz

    Wyjątkowe seminarium na wyjątkowy jubileusz

    21-22 marca w niecodziennych warunkach i okolicznościach odbyło się seminarium szkoleniowe dla polskich piekarzy. Zostali oni zaproszeni przez firmę Geth do nowoczesnego centrum techniki i technologii MIVE.

    Więcej

  • International Prague Pastry Academy – spotkania z mistrzami

    International Prague Pastry Academy – spotkania z mistrzami

    O ciągłej potrzebie uczenia się i podnoszenia cukierniczych umiejętności. O wyższości zajęć typu masterclass nad szkoleniami uczestniczącymi, a także o nowej akademii cukierniczej blisko południowej granicy z Polską - pisze mistrzyni cukiernictwa Sylwia Krębuszewska-Kozieł, właścicielka Piekarni Cukierni Gałuszka w Żywcu.

    Więcej

  • Śląsk wspólnie dla kształcenia zawodowego

    Śląsk wspólnie dla kształcenia zawodowego

    Podczas Śląskiego Kongresu Zawodowego regionalne izby rzemieślnicze z terenu województwa śląskiego oraz Kuratorium Oświaty w Katowicach podpisały porozumienie w sprawie współpracy na rzecz poprawy stanu kształcenia zawodowego, w szczególności realizacji praktycznej nauki zawodu. Jakie działania przewidziane są w jego ramach?

    Więcej

  • Deser z opowieścią podany. Nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek!

    Deser z opowieścią podany. Nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek!

    Ponad 70 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz desery – wśród nich te tradycyjne (w odświeżonej wersji) i inspirowane kuchnią azjatycką. Do tego interesujące felietony i piękne, proste, jasne zdjęcia. 17 maja br. ukaże się nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, a 22 maja br. Warszawie spotkanie premierowe!

    Więcej