Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Nagrody AIG PRIX i ARS COQUINARIA rozdane!

    Nagrody AIG PRIX i ARS COQUINARIA rozdane!

    Co roku Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rodzime osobistości gastronomiczne i instytucje do prestiżowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Wśród laureatów jest właścicielka cukierni Nanan z Wrocławia i autorka książek o kwiatach, chwastach i drzewach, znana Czytelnikom MB!

    Więcej

  • Śląscy piekarze i cukiernicy z tytułami

    Śląscy piekarze i cukiernicy z tytułami

    W środę 28 lutego poznaliśmy laureatów plebiscytu Osobowość Roku 2017 organizowanego przez „Dziennik Zachodni”. Podczas gali finałowej nagrody w kategorii „biznes” otrzymali również przedstawiciele branży piekarskiej i cukierniczej z województwa śląskiego.

    Więcej

  • Zainspirujmy się… zdrowo!

    Zainspirujmy się… zdrowo!

    W połowie lutego br. we wrocławskiej Hali Stulecia odbyły się Targi Zdrowych Inspiracji, które stanowią kontynuację dobrze znanych od lat Wrocławskich Spotkań Niezwykłości. Nowa nazwa i nowa formuła, ale cel wydarzenia niezmiennie ten sam – troska o nasze najbliższe otoczenie i zdrowy tryb życia.

    Więcej

  • FOOD-to-GO, czyli zakochani w smaku

    FOOD-to-GO, czyli zakochani w smaku

    Za nami chwile pełne kulinarnych rozkoszy. 6-7 lutego 2018 roku w AMBEREXPO w Gdańsku odbyła się 8. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Przebiegała ona pod hasłem „kuchnia od serca”...

    Więcej

  • Po naukę do Portugalii

    Po naukę do Portugalii

    Odmienna kultura, inne smaki to zawsze inspirujące doświadczenia. Przekonały się o tym uczennice z ZSZ z Jastrzębia-Zdroju, które wzięły udział w dwutygodniowym stażu. Gdzie? Nad samym Oceanem Atlantyckim, w portugalskich cukierniach w Povoa de Varzim. Wyjazd był możliwy dzięki projektowi „Mobilni na europejskim rynku pracy".

    Więcej