Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Dzień Mistrza Szkolącego w Lublinie

    Dzień Mistrza Szkolącego w Lublinie

    Po raz czwarty Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Lublinie, z okazji Dnia Edukacji Narodowej, zorganizowała Dzień Mistrza Szkolącego. Uhonorowanie mistrzów szkolących uczniów w ramach praktycznej nauki zawodu odbyło się 12 października br. w Hotelu Vesaria w Lublinie.

    Więcej

  • Wycieczka na wyspę Kos z firmą Pfahnl

    Wycieczka na wyspę Kos z firmą Pfahnl

    Na przełomie września i października br. grupa polskich piekarzy i cukierników spędziła słoneczny tydzień na uroczej greckiej wyspie Kos. Wycieczkę zorganizowała firma Pfahnl Polska, producent mąk, gotowych mieszanek, polepszaczy oraz dodatków do cukiernictwa.

    Więcej

  • Nowa przestrzeń w Dekor Polu

    Nowa przestrzeń w Dekor Polu

    20 września br. Małgorzata i Jacek Gajdzińscy, właściciele firmy Dekor Pol, oficjalnie otworzyli nową salę sprzedażowo-pokazową, która w przyszłości ma być miejscem cyklicznych szkoleń.

    Więcej

  • Śniadanie na Targu

    Śniadanie na Targu

    Targ Śniadaniowy od końca kwietnia do połowy września zdążył zrobić niemałą furorę w Warszawie. Sprawdziliśmy, co się kryje pod hasłem "zakupy i śniadanie na świeżym powietrzu", którzy producenci pieczywa, słodkich wypieków i lodów pojawiali się co weekend w plenerze i jak oni podsumowali całą imprezę.

    Więcej

  • Jubileuszowe XV Święto Chleba

    Jubileuszowe XV Święto Chleba

    Tradycyjnie już w drugą sobotę września, wraz z ostatnim tryknięciem koziołków z ratuszowej wieży, piekarze przejęli we władanie Stary Rynek w Poznaniu. Impreza organizowana jest przez Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu wraz z Kołem Regionalnym Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej w Poznaniu.

    Więcej

  • Konferencja: Akademia Mistrza ‒ wspomnienia i plany na przyszłość

    Konferencja: Akademia Mistrza ‒ wspomnienia i plany na przyszłość

    3 września br. Hotel Ossa (k. Rawy Mazowieckiej) gościł śmietankę polskiego cukiernictwa i piekarstwa podczas konferencji zorganizowanej przez ZT Kruszwica. Powodem spotkania było 5-lecie Akademii Mistrza ‒ inicjatywy, która na dobre wpisała się w branżę i stanowi przykład dobrej praktyki biznesowej.

    Więcej

  • Pieczywo i mąki z godłem „Doceń polskie”

    Pieczywo i mąki z godłem „Doceń polskie”

    Certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ma już ponad 500 artykułów spożywczych różnego typu, w tym także wyroby z branży piekarskiej. W trakcie lipcowego, 9. już audytu, eksperci programu nagrodzili kolejne produkty ‒ pieczywo i mąki 9 producentów z całej Polski.

    Więcej

  • Ciasteczkowe specjały

    Ciasteczkowe specjały

    Credi Cookies Sensation, czyli ciasteczkowe seminarium, organizowane przez firmę Credin, na stałe wpisało się w wiosenny kalendarz imprez cukierniczych. Tegoroczna edycja miała miejsce 14-15 maja, tradycyjnie w siedzibie firmy położonej u podnóża malowniczej góry Ślęży na Dolnym Śląsku.

    Więcej