Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Agnieszka Strzelecka – mistrzynią tortów okolicznościowych

    Agnieszka Strzelecka – mistrzynią tortów okolicznościowych

    Agnieszka Strzelecka – właścicielka „Krainy Ciast i Tortów” z Hrubieszowa – po raz pierwszy wystartowała w konkursie Wystawa tortów okolicznościowych i od razu zgarnęła najwyższe noty. Jej tort inspirowany ludowym strojem rodem z Lubelszczyzny zdobył 1. miejsce, odstawiając nawet prace wzorowane na kreacjach projektantów.

    Więcej

  • Gelato World Cup 2014 okiem polskich zawodników

    Gelato World Cup 2014 okiem polskich zawodników

    Paweł Małecki (team manager), Ola Sowa, Mariusz Buritta, Maciej Pięta oraz Michał Doroszkiewicz zaskoczyli światowe cukiernictwo, zajmując 3. miejsce w Lodziarskim Pucharze Świata 2014. Poznajecie opinie młody polskich cukierników, którzy wspólnie wywalczyli dla Polski najlepszy wynik w historii Gelato World Cup w Rimini.

    Więcej

  • Lekcja zdrowego odżywiania z piekarzami

    Lekcja zdrowego odżywiania z piekarzami

    Przepis na kampanię „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa” jest prosty. Urozmaicona, ale nie za długa prezentacja o prawidłowym odżywianiu, mistrz piekarstwa, który potrafi rozmawiać z dziećmi, element zaskoczenia i pyszny poczęstunek. Efekt? Kolejna radomska szkoła podstawowa pokochała kanapki.

    Więcej

  • Przedświąteczne pierniczenie

    Przedświąteczne pierniczenie

    Piernikowe renifery, sanki, niskie domki, wysokie wieże, choinki, a nawet lampion w ciekawe wzory powstawały w pracowni gastronomicznej Zasadniczej Szkoły Zawodowej ZDZ w Rybniku. Kto z młodych adeptów cukiernictwa zdołał prześcignąć kunszt mistrza Daniela Waliszewskiego, prowadzącego "Wielkie Pierniczenie" w MAMZ?

    Więcej

  • Podsumowanie projektu: Europejski wymiar praktycznej nauki zawodu

    Podsumowanie projektu: Europejski wymiar praktycznej nauki zawodu

    22 listopada br. odbyło się spotkanie podsumowujące projekt „Europejski wymiar praktycznej nauki zawodu”, adresowany do osób zajmujących się oświatą zawodową i osób pełniących nadzór nad praktyczną nauką zawodu. W projekcie udział wzięli również piekarze i cukiernicy z województwa lubelskiego.

    Więcej

  • Spotkanie wigilijno-opłatkowe w Radomiu

    Spotkanie wigilijno-opłatkowe w Radomiu

    Spotkania Braci Piekarskiej i Cukierniczej pod koniec roku to czas wyjątkowy. Serdeczne życzenia, ciepłe uściski dłoni, łamanie się opłatkiem, wspólne śpiewanie jednej z najpiękniejszych kolęd "Wśród nocnej ciszy" - to wszystko sprawia, że branża staje się jedną wielką rodziną. Nie inaczej było 10 grudnia br. w Radomiu.

    Więcej