Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

    Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

    Stowarzyszenie „Pro Carpathia” jako jedyny podmiot z Polski wzięło udział w międzynarodowych targach pieczywa Kruste & Krume Brotfestival, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu. Udział w targach był możliwy dzięki pomocy Klastra Podkarpackie Smaki oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

    Więcej

  • 3 dni z pieczywem ze zbóż EKO

    3 dni z pieczywem ze zbóż EKO

    Ziarno z płaskurki czy samopszy jest drogie, a mąki niestandaryzowane kapryśne. Jak zatem postępować z tym surowcem, aby uzyskać wypieki doskonałe i powtarzalne? Na to i wiele pytań udzielono odpowiedzi podczas szkolenia „Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO ”, które odbyło się w Instytucie Sadkiewicza.

    Więcej

  • Bydgoszcz: Degustacja chleba z pradawnych zbóż

    Bydgoszcz: Degustacja chleba z pradawnych zbóż

    30 marca br. na placu przed Galerią Handlową Focus w Bydgoszczy miał miejsce eco-event. To właśnie tutaj można było skosztować pięknie udekorowanego chleba z pradawnych zbóż, m.in. z pszenicy okrągłoziarnowej. Za tą akcją stała Grupa Operacyjna Pradawne Ziarno.

    Więcej

  • Kto zrobił Deser na dychę?

    Kto zrobił Deser na dychę?

    10 najlepszych zespołów uczniów z całej Polski, 10 deserów ocenianych wg 10 kryteriów - 25 marca br. w Katowicach mogliśmy podziwiać zmagania młodych cukierników w konkursie Deser na dychę! Kto zdobył najwyższe noty jurorów?

    Więcej

  • Seminaria lodziarskie Savpol 2019

    Seminaria lodziarskie Savpol 2019

    Trendy prosto z Włoch, tajniki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania oraz uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe i niezbędne w sezonie parasole – informacje między innymi na te tematy można było zdobyć podczas tegorocznych seminariów lodziarskich firmy Savpol.

    Więcej

  • Expo Sweet 2019: Moc weganizmu, kolor tropików, smak natury

    Expo Sweet 2019: Moc weganizmu, kolor tropików, smak natury

    Kolejna edycja Expo Sweet potwierdziła, że w najbliższym czasie konsumenci będą szukać słodkości naturalnych, w tym wegańskich i ekologicznych. Szyku w witrynach będą zadawać monoporcje, ale też słodkości z ciasta parzonego i czekolada z najwyższej półki. Sprawdźcie, czym żyły targi i co skupiło uwagę naszej redakcji.

    Więcej

  • Zwycięzcy konkursów EXPO SWEET 2019

    Zwycięzcy konkursów EXPO SWEET 2019

    To właśnie tu, podczas Targów Expo Sweet odbywają się najważniejsze konkursy branżowe, które decydują o tym, kto zostanie polskim reprezentantem na finałach światowych mistrzostw. Poznajcie nazwiska, o kTórych będzie głośno w tym roku!

    Więcej

  • BIO na fali

    BIO na fali

    Żywność ekologiczna jest coraz ważniejszym sektorem w przemyśle spożywczym na świecie i w Polsce. Można się było o tym przekonać również podczas tegorocznych targów BIOFACH, gdzie swoje produkty zaprezentowało 2989 wystawców z 95 krajów. Wśród nich dużym zainteresowaniem cieszyło się stoisko Polski pod hasłem: Poland tastes good

    Więcej

  • Nowa odsłona Targów Branżowych BMS-G

    Nowa odsłona Targów Branżowych BMS-G

    14 listopada br. odbyła się kolejna edycja Targów Branżowych BMS-G Centrum Zaopatrzenia Piekarni i Cukierni. Po raz pierwszy w nowym miejscu – w Centrum Sportowo-Edukacyjnym Solne Miasto w Wieliczce – i w nowej odsłonie.

    Więcej

  • Targi APC Kuma Bydgoszcz pełne nowości

    Targi APC Kuma Bydgoszcz pełne nowości

    Targi APC Kuma Bydgoszcz odbyły się 20 listopada 2018 r. i spotkały się z ogromnym zainteresowaniem, o czym świadczy liczba odwiedzających – około 320 osób. Ten sukces nie byłby możliwy, gdyby nie zaangażowanie pracowników współpracujących firm, którzy przygotowali atrakcyjną i różnorodną ofertę wystawienniczą.

    Więcej