Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • WorldFood 2014 podsumowanie

    WorldFood 2014 podsumowanie

    Targów o tak międzynarodowym charakterze w stolicy jeszcze nie było. Pierwsza edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014 została przyjęta pozytywnie zarówno przez wystawców, jak i zwiedzających.

    Więcej

  • Korespondencja z Europain & Intersuc 2014

    Korespondencja z Europain & Intersuc 2014

    Największa piekarnia-cukiernia świata przez 5 dni (8-12 marca br.) działała w Centrum Wystawowym Paris-Nord Villepinte. 804 wystawców targów Europain & Intersuc oraz SuccessFood gościło 76 950 profesjonalistów, w tym 30% spoza Francji.

    Więcej

  • EuroGastro 2014 – esencja i smak sukcesu

    EuroGastro 2014 – esencja i smak sukcesu

    18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014 przeszły już do historii. Wzięło w nich udział 278 wystawców z 17 krajów, a przez hale wystawiennicze Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska w Warszawie przewinęło się niemal 20 000 odwiedzających.

    Więcej

  • VII Targi Lodowe Hurtowni Smakosz

    VII Targi Lodowe Hurtowni Smakosz

    Już po raz siódmy Hurtowania Słodyczy Smakosz zorganizowała dla swoich klientów targi dla branży piekarniczo-lodziarskiej. 5 kwietnia 2014 r. w Świętochłowicach producenci asortymentu do produkcji lodów włoskich, świderków, gofrów czy naleśników, zdradzali swoje sekrety.

    Więcej

  • Automatyzacja i smaczna innowacja w firmie Cream

    Automatyzacja i smaczna innowacja w firmie Cream

    Jaki jest potencjał produkcyjny urządzeń i zautomatyzowanych linii marki Koenig, Comas oraz Ron­do, przekonaliśmy się ponownie podczas Dni Otwartych w firmie Cream, zorganizowanych w dniach 31 marca – 4 kwietnia br.

    Więcej

  • Festiwal Chlebów z różnych stron świata

    Festiwal Chlebów z różnych stron świata

    I Festiwal Chlebów Świata przeszedł do historii – zdecydowanie do tej chlubnej. Organizatorzy przyznają, że nie spodziewali się aż takiego zainteresowania – co pokazuje tylko, że Polacy są żywo zainteresowani powszednim z różnych stron świata.

    Więcej

  • VII Targi Nowości na Stadionie INEA w Poznaniu

    VII Targi Nowości na Stadionie INEA w Poznaniu

    29 marca br. Targi Nowości, organizowane przez Przedsiębiorstwo Zaopatrzenia PIEKARZ Sp. z o.o., przyciągnęły wielkopolskich cukierników i piekarzy, niejednokrotnie z całymi rodzinami. Nowa lokalizacja z większą przestrzenią dla 30 wystawców była strzałem w dziesiątkę.

    Więcej

  • Kolejny start Polaków na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników

    Kolejny start Polaków na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników

    W dniach 13-15 marca 2014 roku odbyła się kolejna edycja Mistrzostw Świata Młodych Cukierników organizowanych przez Międzynarodową Unię Piekarzy i Cukierników. W tym roku zawodników gościło Taipei na Tajwanie. Polskę reprezentował 22 letni gdańszczanin Michał Kumur, który zajął 10 miejsce.

    Więcej

  • Prosto z Seminariów Lodziarskich 2014

    Prosto z Seminariów Lodziarskich 2014

    Jeszcze więcej zaskakujących lodowych smaków, produkty bezglutenowe oraz najnowsze urządzenia dla branży lodziarskiej i gastronomicznej – tak w skrócie można podsumować marcowe Seminaria Lodziarskie 2014. Cykl spotkań w 4 miastach Polski zorganizowała firma Savpol wspólnie z partnerami: Fabbri, Valmar Global oraz Miran Wafel.

    Więcej