Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Łączyli wspaniałe z jeszcze lepszym!

    Łączyli wspaniałe z jeszcze lepszym!

    Z niewielkiej mobilnej piekarni wydawali setki gorących przekąsek dla młodzieży, na oczach widzów przygotowywali ciasta na tradycyjne wypieki, a także specjały wielkanocne z kiełbasą… Jakże tam było smakowicie!

    Więcej

  • Katowicka Izba Rzemieślnicza nagrodziła najlepszych

    Katowicka Izba Rzemieślnicza nagrodziła najlepszych

    6 kwietnia br. odbyła się XXVI Wielka Gala organizowana przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Jak co roku najlepsze firmy z województwa śląskiego uhonorowano nagrodami w kategoriach Firma z Jakością, Wiarygodny Lider Biznesu i Firma Rodzinna; przyznano też tytuł Rzemieślnika Roku.

    Więcej

  • Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Ekspozycje targowe ponad 350 wystawców, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców, wielka giełda ofert – WorldFood Poland to tylko i aż trzy dni w stolicy Polski – ojczyzny doskonałej żywności i kraju otwartego na inne kultury.

    Więcej

  • Lokalnie i ze smakiem

    Lokalnie i ze smakiem

    I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego zgromadził prawdziwe tłumy, a uczestnicy konkursu oraz wystawcy udowodnili, że lokalnie nie znaczy na niższym poziomie.

    Więcej

  • Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

    Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w Wiedniu

    Stowarzyszenie „Pro Carpathia” jako jedyny podmiot z Polski wzięło udział w międzynarodowych targach pieczywa Kruste & Krume Brotfestival, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu. Udział w targach był możliwy dzięki pomocy Klastra Podkarpackie Smaki oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

    Więcej

  • 3 dni z pieczywem ze zbóż EKO

    3 dni z pieczywem ze zbóż EKO

    Ziarno z płaskurki czy samopszy jest drogie, a mąki niestandaryzowane kapryśne. Jak zatem postępować z tym surowcem, aby uzyskać wypieki doskonałe i powtarzalne? Na to i wiele pytań udzielono odpowiedzi podczas szkolenia „Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO ”, które odbyło się w Instytucie Sadkiewicza.

    Więcej

  • Bydgoszcz: Degustacja chleba z pradawnych zbóż

    Bydgoszcz: Degustacja chleba z pradawnych zbóż

    30 marca br. na placu przed Galerią Handlową Focus w Bydgoszczy miał miejsce eco-event. To właśnie tutaj można było skosztować pięknie udekorowanego chleba z pradawnych zbóż, m.in. z pszenicy okrągłoziarnowej. Za tą akcją stała Grupa Operacyjna Pradawne Ziarno.

    Więcej

  • Kto zrobił Deser na dychę?

    Kto zrobił Deser na dychę?

    10 najlepszych zespołów uczniów z całej Polski, 10 deserów ocenianych wg 10 kryteriów - 25 marca br. w Katowicach mogliśmy podziwiać zmagania młodych cukierników w konkursie Deser na dychę! Kto zdobył najwyższe noty jurorów?

    Więcej

  • Seminaria lodziarskie Savpol 2019

    Seminaria lodziarskie Savpol 2019

    Trendy prosto z Włoch, tajniki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania oraz uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe i niezbędne w sezonie parasole – informacje między innymi na te tematy można było zdobyć podczas tegorocznych seminariów lodziarskich firmy Savpol.

    Więcej