Maszkiety według młodego pokolenia - relacja z konkursu
Wodzisławswki Ekonomik przekonuje, że młode pokolenie cukierników jest ambitne, zaangażowane i zdolne - zobacz prace uczestników uczniowskiego konkursu i poznaj jego laureatów.
Wodzisławswki Ekonomik przekonuje, że młode pokolenie cukierników jest ambitne, zaangażowane i zdolne - zobacz prace uczestników uczniowskiego konkursu i poznaj jego laureatów.
W dniach 4-6 października, na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi branży spożywczej POLAGRA. Wydarzeniu towarzyszyły Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK. Obie ekspozycje zajęły łącznie 2 pawilony, a swoją ofertę zaprezentowało blisko 200 firm z 13 krajów.
Trzy dni, dwie konferencje branżowe, pięć paneli tematycznych i blisko pięćdziesięciu ekspertów – Kongres BIOEXPO właśnie się zakończył. Wydarzenie to było niepowtarzalną okazją do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi.
Włoska ekipa cukierników złożona z Massimo Pica, Lorenza Puca, Andrea Restuccia zwyciężyła 25 września 2021 roku w finale Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021.
W dniach 17-19 września w łódzkiej Atlas Arenie odbyło się najważniejsze i największe wydarzenie branży ekoproduktów w Polsce: Targi natura FOOD & beECO. Co działo się na wydarzeniu oraz jakie nowości zaprezentowali wystawcy?
Rzemieślnicze pieczywo, samo zdrowie, jako żywo! Takie hasło przyświecało tegorocznej edycji wydarzenia. Co zaprezentowali piekarze i w jaki sposób uczczono wartość chleba?
VII edycja konkursu Chmieleńskich Babek Wielkanocnych odbyła się, mimo niesprzyjających warunków. Kolorowe i bajeczne wypieki nie tylko pięknie się prezentowały, ale przypominają o tym, że warto zachowywać tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Jedyne wydarzenie dla branży BIO w tym roku za nami. Zobacz jakie nowości zaprezentowali wystawcy tego ważnego wydarzenia.
Świeżo wypieczone croissanty, doskonała atmosfera, garść dodatkowych informacji oraz zapowiedź kolejnych publikacji. Zobaczcie jak wyglądała oficjalna premiera najważniejszej polskiej publikacji branży cukierniczej.
Mieszanie, wałkowanie, porcjowanie, krojenie, znakowanie – produkcja pieczywa to wieloetapowy proces, który wymaga użycia różnych technologii i urządzeń. Zwiedzający I Wystawę Technologii Piekarniczych w Lublinie mieli okazję zobaczyć ten asortyment.