Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Gigantyczny tygiel rzemiosł spożywczych

    Gigantyczny tygiel rzemiosł spożywczych

    SIRHA, 21-25 Stycznia 2017 R., Lion (Francja) | w Lionie na terenach Euroexport krzyżują się drogi profesjonalistów z całego świata działających w tzw. serwisie żywnościowym (Food Service). W tym roku wydarzenie to, funkcjonujące pod nazwą Salon Wystawien­niczy SIRHA.

    Więcej

  • Proteinowo, zdrowo i 3D

    Proteinowo, zdrowo i 3D

    Ma być zdrowiej – takie przesłanie od kilku dobrych lat jest mocno eksponowane na wielu targach żywności, nie wy­łączając ISM. Zdrowiej, czyli jak? Bez zbędnych dodatków do żywności lub substancji, które wywołują ich nietoleran­cję, jak laktoza czy gluten.

    Więcej

  • Torty na podium

    Torty na podium

    18 zupełnie wyjątkowych tortów. I tylko 3 miejsca na podium oraz przepustka do międzynarodowego finału - oto o co walczyli uczestnicy Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017”.

    Więcej

  • Boskie gelato!

    Boskie gelato!

    Co roku SIGEP pęka w szwach. W styczniu targi w Rimini odnotowały rekordową liczbę 1250 wy­stawców i 200 tys. zwiedzających! W 14 halach można było poznać najnowsze trendy i zobaczyć profesjonalne rozwiązania dla branży, w tym dla branży lodziarskiej. W tym roku wrażeniami z SIGEP dzieli się Tomasz Szypuła (Lodowe Inspiracje).

    Więcej

  • Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie

    Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie

    Możemy być spokojni o przyszłość czekolady - ten temat nigdy się nie znudzi. Co więcej, czekolada będzie coraz smaczniejsza i piękniejsza. O tym zapewnili nas uczestnicy krajowych eliminacji do World Chocolate Masters, które wyłoniły polskiego kandydata do światowych mistrzostw.

    Więcej

  • Wypieki z sercem, czyli cukiernicy i dekoratorzy na rzecz 25. WOŚP

    Wypieki z sercem, czyli cukiernicy i dekoratorzy na rzecz 25. WOŚP

    Kiedy w 1993 r. Jurek Owsiak po raz pierwszy stanął na czele Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, przyciągnął rzesze piekarzy, cukierników, a nawet amatorów pieczenia. Dziś trudno wyobrazić sobie WOŚP i wielki finał bez spektakularnych tortów, ciastek, czyli bez wsparcia naszej branży. Przypomnijmy, jakie cuda powstały w 2017.

    Więcej

  • Zwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury

    Zwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury

    50 receptur na słodkie Boże Narodzenie, rywalizujących o miano najlepszej, kilka tysięcy głosujących i 26 dni emocjonującej gry o przychylność oraz głosy Czytelników. Które propozycje 5. edycji plebiscytu Receptury Świąteczne zdobyły uznanie głosujących?

    Więcej