Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Receptury

  • Czekoladowy biszkopt z malinowym kremem

    Czekoladowy biszkopt z malinowym kremem

    Dzieci – to zupełnie oddzielna kategoria klientów. Mają swoje specyficzne upodobania i zachcianki. Co lubią? Owoce, ale niekoniecznie w całej postaci. Krem, niekoniecznie biały, który fajnie się wybiera palcem z ciasta. I oczywiście świeży, pachnący biszkopt.

    Więcej

  • Tutorial Roberta Antczaka: Lwia głowa

    Tutorial Roberta Antczaka: Lwia głowa

    Cukiernictwo to nie tylko słodkie kremy i puszyste biszkopty, ale przede wszystkim sztuka wyobraźni. Najważniejszy jest dobry pomysł, ale nie tylko pomysł na to, co zrobić, ale jak to zrobić. Na krótkie lekcje z pomysłem zaprasza małopolski cukiernik Robert Antczak.

    Więcej

  • Tort 4 piwonii - tutorial

    Tort 4 piwonii - tutorial

    Nie da się w pośpiechu robić dobrych rzeczy. Nie da się zastąpić niepowtarzalnej, ręcznie robionej dekoracji gotowym produktem, zwłaszcza na torcie weselnym. Dla wielu ludzi właśnie te dekoracje, przygotowane na indywidualne zamówienie, mają szczególny charakter. Są pamiątką skrzętnie przechowywaną przez długie lata.

    Więcej

  • Pod wisienką

    Pod wisienką

    autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

    Więcej

  • Wierna kopia Złomka - tutorial

    Wierna kopia Złomka - tutorial

    Kto ma dzieci (i spędza z nimi czas), ten szczęśliwy, bo ma więcej pomysłów na przygotowanie kolejnych fantastycznych tortów. Dzięki książkom i bajkom dla dzieci w naszych głowach rodzi się najwięcej pomysłów, dlatego są one najlepszą inspiracją do tworzenia kolorowych projektów.

    Więcej

  • Prosta rzeźba w torcie - tutorial

    Prosta rzeźba w torcie - tutorial

    To nie sztuka pokazać pełną finezji technikę rzeźbienia w cieście na przykładzie współczesnej lokomotywy o opływowych kształtach. To fakt, ale ten wybór nie jest przypadkowy. Jak się z czasem okaże, ta rzeźba to konieczna lekcja wstępna do bardziej skomplikowanych technik – kiedy przyjdzie nam rzeźbić zwierzęta.

    Więcej