Risotto czekoladowe z nutą crème brûlée

autor: cukiernik Krzysztof Wysłucha
autor: cukiernik Krzysztof Wysłucha
Cukiernictwo to nie tylko słodkie kremy i puszyste biszkopty, ale przede wszystkim sztuka wyobraźni. Najważniejszy jest dobry pomysł, ale nie tylko pomysł na to, co zrobić, ale jak to zrobić. Na krótkie lekcje z pomysłem zaprasza małopolski cukiernik Robert Antczak.
Nie da się w pośpiechu robić dobrych rzeczy. Nie da się zastąpić niepowtarzalnej, ręcznie robionej dekoracji gotowym produktem, zwłaszcza na torcie weselnym. Dla wielu ludzi właśnie te dekoracje, przygotowane na indywidualne zamówienie, mają szczególny charakter. Są pamiątką skrzętnie przechowywaną przez długie lata.
Promocja trwa od 01.07.2013-31.08.2013. Obejmuje produkty: Prebak koncentrat na pizzę 2%, Sos cygański.
autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek
Kto ma dzieci (i spędza z nimi czas), ten szczęśliwy, bo ma więcej pomysłów na przygotowanie kolejnych fantastycznych tortów. Dzięki książkom i bajkom dla dzieci w naszych głowach rodzi się najwięcej pomysłów, dlatego są one najlepszą inspiracją do tworzenia kolorowych projektów.
To nie sztuka pokazać pełną finezji technikę rzeźbienia w cieście na przykładzie współczesnej lokomotywy o opływowych kształtach. To fakt, ale ten wybór nie jest przypadkowy. Jak się z czasem okaże, ta rzeźba to konieczna lekcja wstępna do bardziej skomplikowanych technik – kiedy przyjdzie nam rzeźbić zwierzęta.
autor: Credin
autor: cukiernik Bartosz Wawrzyniak, Master Martini
autor: Iwona Niemczewska – cukiernik, właścicielka restauracji „Z drugiej strony lustra”