Rolada Malinowa
autor: Martin Braun
autor: Martin Braun
autorzy: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek – Cukiernicy-technolodzy firmy PROSPONA
autor: Cukiernik Robert Antczak
autor: Piotr Nowak, technolog, Centrum Polska
autor totorialu: Mariusz Górecki, cukiernik
autor: Kamil Migdał, mistrz cukiernictwa, właściciel Cukierni Migdał
Ta przepyszna masa obecna jest w Polsce już od kilku stuleci. Najpierw podbiła serca polskiej szlachty, a do ozdoby wielkanocnych mazurków używana jest od XIX w. Nic dziwnego, że kajmak zajmuje w tradycyjnej kuchni tak ważne miejsce – jego smak wprost kochają miłośnicy słodkości.
Dla tych, co w podróży, i dla tych, co właśnie zjechali z dalekiego świata proponuję ciacho globtroterów. Proste w formie i o średnim stopniu zaawansowania, ale i tak wymagające uwagi oraz precyzji.
autor: Komplet Polska
autor: Robert Antczak, mistrz cukiernictwa, Cukiernia Poezja