Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Torty i praliny z Marcinem Paździorem ‒ szkolenia w kwietniu!

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Odkryj oryginalne receptury na praliny, trufle oraz torty, poznaj finezyjną sztukę dekorowania z mistrzem cukiernictwa i wielkim znawcą czekolady Marcinem Paździorem! Już w kwietniu ruszają szkolenia z przygotowania czekoladowych specjałów oraz najpiękniejszych tortów.

Marcin Paździor to mistrz cukiernictwa, dla którego czekolada to ogromna pasja. Potrafi z niej tworzyć zarówno wyrafinowane w smaku praliny, jak i niepowtarzalne rzeźby czekoladowe. Kształcił się u najlepszych mistrzów cukiernictwa, m.in. w Belgii, Francji, Szwajcarii oraz Wielkiej Brytanii. Z sukcesem kończył międzynarodowe, liczące się konkursy cukiernicze, by potem samemu sędziować w prestiżowym konkursie „World Chocolate Master”. Dziewięć lat prowadził „Chocolate Academy” w Łodzi, gdzie był odpowiedzialny za tworzenie nowych receptur dla segmentu Gourmet oraz oryginalnych pralin, tortów czy deserów. Obecnie prowadzi firmę „Profesjonalne Szkolenia – Świat Czekolady”.

W kwietniu w hurtowni Sempre zaplanowano 3 dwudniowe szkolenia z udziałem mistrza Marcina Paździora.

„Torty & Dekoracje”  przygotowanie czterech receptur na torty i ich dekoracja. Wspaniałe techniki dekoracji z niezwykłym efektem końcowym.

Termin: 3-4 kwietnia, 7-9 kwietnia
Liczba osób: maks. 6
Cena szkolenia: 200 zł netto

„Praliny formowane i krojone, trufle” sztuka tworzenia doskonałych czekoladek w niepowtarzalnym smaku i aromacie

Termin: 16-17 kwietnia
Liczba osób: maks. 6
Cena szkolenia: 200 zł netto

Miejsce szkolenia: Hurtownia Sempre, ul. Wiejska 13a, 05-802 Warszawa

Więcej informacji
Profesjonalne Szkolenia – Świat Czekolady
Marcin Paździor, tel. kom. 881 098 895
email: abc.czekolady@gmail.com, swiat_pralin@poczta.onet.eu

Planowane szkolenia

W tym roku mistrz cukiernictwa Marcin Paździor planuje szkolenia o poniższej tematyce.

1. HoReCa – desery na talerzu, pitna czekolada
2. Czekolada – tabliczki, batony, lizaki
3. Ciastka Bankietowe & Koktajle Czekoladowe
4. Program doskonalenia zawodowego dla nauczycieli praktycznej nauki zawodu
5. Wyroby ciastkarskie ró
żne – program do ustalenia
6. Kompozycje czekoladowe
7. Rze
źba w czekoladzie – program do uzgodnienia
8. Eventy czekoladowe
– program do uzgodnienia

O terminach szkoleń będziemy informować na bieżąco.