Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Szkolenie produktowe firmy Merkur i Martin Braun

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

W dniu 7 listopada 2012 r. firma Merkur wraz z firmą Martin Braun zorganizowały szkolenie produktowe dla klientów z regionu lubelskiego. Prezentacja produktów odbyła się w restauracji Zaścianek w Lublinie. Szkolenie prowadzili technolodzy z firmy Martin Braun: Artur Pawlicki oraz Marcin Hruszka.

Przewodnim tematem spotkania były wypieki świąteczne oraz ciasta deserowe i torty. Dużo czasu poświęcono również nowym trendom związanym z dekorowaniem tortów i ciast. Klientom najbardziej spodobały się torty w stylu angielskim wykończone plastyczną czekoladą, którą z powodzeniem można zastąpić wszelkiego rodzaju masy cukrowe i marcepany.

Dzięki bardzo dobrej organizacji udało się zaprezentować kilkanaście różnych produktów, które można było degustować. Klienci jak zawsze nie zawiedli i frekwencja była stuprocentowa. Na szkoleniu pojawiło się ponad 30 osób z 14 zakładów cukierniczych. Największym zainteresowaniem gości, oprócz plastycznej czekolady, cieszyły się ciasta deserowe Mozart i kostka malinowa. Szkolenie zakończone zostało pysznym poczęstunkiem, który przygotował gospodarz – restauracja Zaścianek. Tradycyjna lubelska kuchnia smakowała wszystkim niezmiernie.

Chcielibyśmy podziękować wszystkim uczestnikom za liczne przybycie. Mamy nadzieje, że już niedługo będziemy mogli spotkać się po raz kolejny.

Pozdrawiamy serdecznie,

Martin Braun i Merkur