Grupa HRC prowadząca projekt „Nowy zawód –dekorator/-ka wyrobów cukierniczych” poszukuje firm lub cukierni z Warszawy lub woj. mazowieckiego, które byłyby zainteresowane przyjęciem uczestników projektu na staż. Wszelkie koszty zatrudnienia są pokrywane ze środków organizatora projektu (wynagrodzenie, składki, dojazd uczestnika).
Podobne artykuły
Przewidywany czas stażu to 3 miesiące. Potencjalni pracodawcy zainteresowani przyjęciem uczestników projektu na staż nie ponoszą żadnych kosztów utrzymania pracownika, zyskują natomiast dodatkową pomoc w cukierni obecnie i w zbliżającym się okresie świątecznym. Po zakończeniu stażu pracodawca ma możliwość zatrudnienia stażysty na umowę i dalszą współpracę z przeszkoloną osobą.
Umiejętności stażystów
Dzięki szkoleniom odbytym podczas trwania projektu "Nowy zawód - dekorator/-ka wyrobów cukierniczych" stażyści zdobyli podstawowe umiejętności związane z branżą cukierniczą. Zajęcia, jakie odbyli w cukierni pod okiem zespołu szkolącego, to m.in.:
- zawodoznawstwo i nowości techniczne w zawodzie dekoratora;
- szkolenie minimum sanitarne;
- kurs dekoratorski.
Wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty potwierdzające ukończenie szkoleń.
Uczestnicy nauczyli się m.in. carvingu (dekoracja z wykorzystaniem owoców i warzyw), wykonywania zdobień kolorowymi napisami, dekoracje z: czekolady, cukru smakowego, pasty gumowej, dekoracji z masy marcepanowej, a także wiele innych, które wykorzystane są do dekoracji w cukiernictwie.
Prace uczestników można zobaczyć na stronie internetowej naszego projektu: www.zawod-dekorator.pl, a także na profilu na Facebooku: www.facebook.com/ZawodDekorator
***
Więcej informacji: Justyna Kisiel- Żyrka, Grupa HRC SA
e-mail: justynakisiel@hrc.com.pl, tel.: 22 862 38 12