Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Nowości produktowe firmy Credin: Chleb Bawarski i Ciasto Cappuccino

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Innowacyjne rozwiązania oparte o asortyment Credin gwarantują wsparcie koncepcyjne zarówno dla właściciela piekarni-cukierni jak i praktyków piekarzy i cukierników. Zachęcamy Państwa również do zapoznania się z naszą bogatą ofertą produktową i życzymy udanych wypieków!

WYPRÓBUJ Chleb Bawarski
– WYJĄTKOWO SMACZNY CHLEB

Wyjątkowo bogaty w składniki
Unikalna receptura Chleba Bawarskiego oparta jest na wyselekcjonowanych gatunkach mąki żytniej, pszennej i pełnoziarnistej orkiszowej z dodatkiem naturalnego słodu żytniego i zakwasu orkiszowego. Przyprawa bawarska – kompozycja kminku, kolendry, anyżu i kminu rzymskiego – wzbogaca Chleb Bawarski o subtelny, korzenny smak i  aromat.

Wyjątkowo pełne ziarna
Chleb Bawarski zawiera również bogate w dobroczynne kwasy tłuszczowe i błonnik siemię lniane; nasiona słonecznika, będące źródłem wielonasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E*; oraz płatki ziemniaczane naturalnie zapewniające dłuższą wilgotność chleba.

Wyjątkowo korzystny skład
Chleb Bawarski jest wolny od emulgatorów. Do jego wyrobu używane są wyłącznie najwyższej jakości surowce.

Wartość odżywcza w 100 g Chleba Bawarskiego:
Energia                   229,5 kcal / 956,4 kJ
Białko                      7,9 g
Węglowodany        40,7 g
Tłuszcz                    4,8 g
Średnia wartość odżywcza obliczona na podstawie receptury Credin.

Ciasto Cappuccino

Mieszanka oparta jest na ekskluzywnych surowcach tj.:

  • ekstrakcie kawy naturalnej,
  • pełnotłustym mleku w proszku,
  • naturalnym preparacie mlecznym z kajmakową nutą,
  • doskonałej jakości aromacie kawy wyselekcjonowanym z kilkudziesięciu propozycji,
  • naturalnym aromacie słodkiej śmietanki muśniętym prawdziwą wanilią.

 

Zalety:

  • łatwe i szybkie przygotowanie – miesza się tylko 2 min.
  • różnorodne i wszechstronne zastosowanie
  • charakterystyczny smak i zapach kawy cappuccino
  • puszysty, delikatny, równomierny miękisz
  • beżowy kolor ze „zmrożoną poświatą”   
  • ciasto z linii „soft” – dłużej zachowujące świeżość

 

Kontakt:

 

CREDIN POLSKA Sp. z o.o.

ul. Czysta 6
55-050 Sobótka
tel. 00 48 71 31 62 124
fax. 00 48 71 31 62 885
e-mail: credin.sobotka@credin.com.pl