Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

STOP sadzy!

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Piekarze przyznają, że modernizacja pieców ceramicznych RRK rozwiązuje problem wydzielania się sadzy, a co najważniejsze – podnosi jakość wypiekanych produktów. Czy można równocześnie działać ekologicznie, oszczędnie i bezpiecznie?

     
 

Artykuł pochodzi z lipcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Uproszczony sterownik, który dość łatwo można obsługiwać i naprawić w razie awarii.

Efektywne spalanie i obniżenie kosztów. Przejście z ekogroszku na groszek lub miał to obniżenie kosztów o 200-300 zł na tonie.

Ogrzewanie piekarni kotłami wyposażonymi w nowe palniki.

Ogień w palniku utrzymywany jest w cyklu ciągłym. Piec nie ulega naprężeniom, łatwo uzyskuje i kumuluje ciepło.

Pierwszy rok eksploatacji palnika pokrywa koszty zakupu i montażu!

Palnik nowej generacji bez problemu potrafi spalać węgiel, groszek brunatny, jak i groszek „rosyjski” dostępny na niektórych składach opałowych, który cenowo konkuruje z naszym krajowym.


autor: Ryszard Talarczyk, NEO-TECH