Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Świąteczne Kreacje już w przedsprzedaży

dodano , Redakcja AU

Pierniki, serniki i... grzaniec! Kolejna publikacja z cyklu Kreacje zachwyca bogactwem świątecznych przepisów, różnorodnością i pięknymi zdjęciami. Właśnie ruszyła jej przedsprzedaż.

Nie ostygły jeszcze emocje związane z publikacją Kreacje, która ujrzała światło dzienne we wrześniu, tymczasem w przedsprzedaży znalazła się następna książka zdolnego cukierniczego trio - Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego. Oficjalna premiera Świątecznych Kreacji planowana jest na 16 listopada.

 


Jak przyznają sami autorzy, kolejna publikacja, choć nawiązuje do poprzedniej, ma inny charakter. - Wydanie jej udało się błyskawicznie z racji tego, że mieliśmy już ogromne doświadczenie po pierwszych Kreacjach. Dzięki temu udało się tym razem uniknąć wszelkich błędów.

 


Świąteczne Kreacje to publikacja, która stanowi swoiste usystematyzowanie wiedzy cukierniczej oraz inspirację do przygotowania propozycji bożonarodzeniowych. Autorzy zgromadzili w książce te receptury, które od wielu lat cieszą się najwyższą popularnością wśród odbiorców ich pracowni.Zawiera na 40 receptur i liczy 208, na których znajdziemy bogactwo świątecznych pomysłów. - Są tam receptury nowoczesne i klasyczne, których pokazujemy różne wariacje. Samego sernika jest kilka rodzajów - mówi Maciej Rosiński. - Oprócz ciast oraz deserów postawiliśmy także na świąteczne dodatki, akcenty i napoje  takie jak konfitury, kompot z suszu, dwa rodzaje grzańca lub gorąca czekolada z nalewką orzechową - dodaje autor. 

 

  

Do współpracy mistrzowie zaprosili branżowe osobowości Wstęp napisał chef Bogdan Gałązka, o cieście drożdżowym Bożena Sikoń-Wojtal, o pierniku Iga Sarzyńska, o serniku Tomasz Deker, o maku Tomasz Korfel, o świątecznych przyprawach Wojciech Rzepecki. Za zdjęcia, tak jak poprzednio, odpowiedzialny jest Jakub Wilczek.

 


Obecnie trwa promocja, dzięki której zainteresowani mogą kupić obie publikacje w tańszej cenie. Tymczasem autorzy już zabierają się za trzecią książkę, której premiera planowana jest na jesień 2021.