Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Ciach, o! - wyniki konkursu

dodano , Redakcja AU

Dynia, śliwki, gruszki inne skarby jesieni zainspirowały naszych czytelników do stworzenia smakowitych ciast, które wzięły udział w konkursie organizowanym przez naszą redakcję “Ciach, o!”.

 “Ciach, o!”, czyli jesienny konkurs Mistrza Branży polegał na przygotowaniu przez uczestników jesiennego ciasta i przesłania jego zdjęć. Do naszej redakcji spłynęły dziesiątki zgłoszeń z najróżniejszymi słodkimi wariacjami. Prace oceniło jury w składzie Ewa Drzewicka, Igor Zaritskiy oraz Przemysław Budziński. W sumie przyznali trzy miejsca główne oraz trzy wyróżnienia. Zwycięzcy otrzymali ekskluzywne, ręcznie robione deski do krojenia polskiej marki Diego Totti, a wyróżnienia zostały nagrodzone szkoleniami online ufundowanymi przez Warsaw Academy of Pastry Arts. Nasza redakcja przyznała również swoje wyróżnienia za kreatywność i ponadczasową smakowitą prostotę.

 

 

Wśród nagrodzonych prac znalazła się ciekawa jesienna wariacja na temat klasycznej W-Ztki, cynamonowy sernik i typowo jesienne, choć nie tak popularne połączenie jabłka i gruszki z czekoladowym cieście.

 

 

Gratulujemy wszystkim zwycięzcom i dziękujemy za liczne zaangażowanie uczestnikom!

Wyniki konkursu:

I miejsce: Marcin Dworak (Sernik dyniowy z cynamonem na spodzie czekoladowym)

II miejsce: Krzysztof Maciejowski (Ciasto jabłkowo-gruszkowe z musem czekoladowym)

III miejsce: Agnieszka Kalawska (Jesienna W-Ztka)

 

 

I wyróżnienie: Karolina Gostomska (Babka na miodzie)

II wyróżnienie: Beata Dobija (Tarta na cieście francuskim)

III wyróżnienie: Joanna Gawinek (Sernik dyniowy)

 

 

Wyróżnienia przyznane przez redakcję:

Anna Bas (Jabłkowe crumble)

Izabella Skibińska (Cynamonowe babeczki)

Aga Balicka (Tarta śliwkowa)

 

 

Specjalne wyróżnienie za największą liczbę lajków pod zdjęciem otrzymała Joanna Kibort-Niklas  (za ciasto jabłkowe z owocami z własnych zbiorów) z liczbą 228 polubień.